Plastik kaplar hakkında yıllardır uzmanlar uyarılarda bulunuyor. Önceki gün de Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mevre Aydın Çil, bu uyarılara bir yenisini ekledi. Marketlerden alınan yoğurt ve peynir kaplarını daha sonra mutfakta saklama kabı olarak kullanılmasının sakıncalı olduğunu duyurdu.
Sağlığa zarar veren bu kaplarda kanserojen maddelerin aktif olduğunu belirtti. Çil, açıklamasında şu sözlere yer verdi:
Hücrelerin mutasyona uğramasını sağlayarak kanser çeşitlerinin yaşanmasına neden olur.
İçerdiği endokrin madde yumurtalık ve spermlerin güç seviyesini düşürür.
Kandaki şeker miktarını dengeleyen insülin direncini bozar.
Sinir sistemi hücrelere hasar vererek vücut içi iletişimde aksaklıklara yol açar.
Kas ve kemik gelişimini engeller.
Vitamin ve minerallerin etkinliğini azaltır.