Bilim insanlarından öneri: Yağmurda güneş kremi kullanın ve cildinizin fotoğraflarını çekin

Güneş kremini kışın da kullanmak gerekiyor. Çünkü güneş kremi cildi koruyor ve yaşlanmayı geciktiriyor. Bilim insanları yağmur yağsa dahi güneş kremi kullanmayı öneriyor. İşte sebepleri...

Kışın güneş kremi sadece gün ışığının zararlı etkilerinden korumuyor yaşlanmayı da geciktiriyor. Bilim insanları yağmurda bile güneş kremi kullanmayı öneriyor.

Daily Mail'de yer alan habere göre Londra'da Dermatoloji Uzmanı olan Dr. Zena Willsmore, "Tüm yıl boyunca SPF koruması kullanmak, var olan en etkili yaşlanma karşıtı tekniktir. Dışarıyı meşale olmadan görebiliyorsanız, o zaman ultraviyole (UV) ışık vardır ve cilt koruması kullanmanız gerekir." dedi.

ARABA KULLANIRKEN BİLE ÖNEMLİ

Ten rengi ne olursa olsun güneş kreminin önemli olduğunu söyleyen Londra'daki Homerton Üniversite Hastanesi'ndeN Dermatolog Dr Mary Sommerlad ise şöyle ekliyor: "Bu konuda dikkatli iseniz, aslında güneş hasarı olan 'yaşlılık lekeleri' yaşlanmanın kaçınılmaz bir parçası olmak zorunda değil."

Araba kullanırken bile güneş kremine ihtiyacınız olduğunu söyleyen Londra Cranley Clinic'te danışman Dermatolog Dr. Nick Lowe, şu bilgileri verdi:

"Çoğu insan, camlar kapalıyken araba kullanırken UV ışınlarından korunduklarını varsayar. Aslında kan damarlarının yanı sıra en derin katmanlardaki kolajene[cildi güçlendiren bir protein]zarar veren zararlı UV ışınları araba camlarından geçerek erken kırışıklara ve güneş lekelerine neden olarak cilt kanseri riskini artırıyor."

Lowe, kırışıklığa neden olan UVA ışınlarına karşı en yüksek korumaya sahip güneş kremleri aramanızı tavsiye ediyor. Güneşin gökyüzünde UVB ışınlarının atmosfere nüfuz etmesi için çok düşük olmasına ve bunlar cilt kanseriyle yakından bağlantılı olmasına rağmen, kışın yine de gün ortasında araba camlarından güçlü UVA ışınları alabilirsiniz.

Dr Sommerlad şunları ekliyor:

"Birden çok faydası olan bir cilt bakım bileşeni olan Niacinamide, aynı zamanda hiperpigmentasyonla mücadele ediyorsanız güneş kremlerine harika bir katkı sağlar."

PARLAK RENKLİ YİYECEKLER YİYİN

Londra'daki Cadogan Clinic'te Danışman Dermatolog Dr. Thivi Maruthappu'ya göre, bazı gıdaların cildiniz için iyi olduğuna dair bazı kanıtlar varken, diğerleri engel olabilir.

Yüksek şekerli diyetler, şeker, kolajenin glikasyona uğramasına neden olduğu için erken yaşlanmaya katkıda bulunur, bu süreç zamanla onu esnek değil sertleştirir. Kolajen ciltte en bol bulunan protein olduğundan, dolgun ve parlak bir cilt sağlamak için gereklidir, bu nedenle şekerin verdiği hasar ince çizgilere ve kırışıklıklara katkıda bulunur.

Buna karşılık, yeşil çay ve koyu renkli meyve ve sebzeler gibi antioksidan bakımından zengin besinler; lahana, brokoli ve çilek gibi antosiyaninler, güçlü antioksidan etkileri olan ve kolajeni bozulmaya karşı koruyan bileşikler içerir.

Sigarayı bıraktıran 3 bitki! Baş ağrısını böyle yok edin

En müşkülpesent 3 burç! Her şeye burun kıvırırlar

Sabahları 2 tane yemek karın yağlarını eritiyor