Bilim insanlarından anne adaylarına kötü haber! Hamileyken kahve içerseniz bebeğinizin boyu...

ABD'li bilim insanlarından anne adaylarını korkutan açıklama geldi. Hamileyken içilen kahve bebeği olumsuz etkiliyor. Araştırmalara göre ortaya çıkan tabloda uzmanlar özellikle bebeğin boyuna dikkat çekti. Peki hamileyken kahve içmenin zararları nelerdir? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Geçtiğimiz hafta ABD'li bilim insanları prestijli bir dergide yayınladıkları makalede hamilelikte tüketilen bebeğin boyunu kısalttığını belirtti.

Her gün tüketilen bir fincan kahve peki bebeğin boyunu nasıl etkiliyor? Araştırmada yapılan analiz çalışmasında kafeinin anne karnındayken bebeğin kemik gelişimini engellediği tespit edildi.

HAMİLEYKEN KAHVE İÇMENİN ZARARLARI NELERDİR?

Kafein bebeğin gelişimini sağlayan hücrelerin aktifliğini bozar. Yapılan çalışmalarda hamileyken anne adayının tüketilen kahve miktarınca bebeğin boyunun azaldığı ortaya çıktı. Kemik ve kas sisteminde gerilemeye neden olan kafein vücuttaki kan akışını bozar.

HAMİLEYKEN TÜKETİLEN KAHVE BEBEĞİN BOYUNU KISALTIR!

Hem anne adayında hem de bebekte azalan kan akışı hücrelerin sağlıklı gelişmesini engeller. Sekiz yaşına gelen bir çocuğun diğer akranlarına göre 1,5 cm boy farkının olması bilim insanları harekete geçirdi. Kafein maddesi özellikle protein ve kalsiyumun vücuttaki aktifliğini bozar.

Dünya genelinde milyonlarca insanın severek tükettiği kahvenin buna neden olduğunu duyuran bilim insanları tıpkı bitki çaylarının gibi kahve ve çay gibi kafein barındıran içeceklerden hamilelik boyunca uzak durulması gerektiğinin altını çizdi.

Uzmanlar özellikle bebeğin dördüncü aydan sonra gelişiminin hızlandığını anne adayların doğum sürecine kadar kahve tüketmemesi gerektiğini belirtti. Öte yandan günlük tüketim miktarı ayarlanabilir. Bu da bir uzman kontrolünde yapılmalı. Çünkü kafein maddesinin hiç alınmaması da zararlıdır.

Kemoterapinin doğal şifası! Alternatif tıbbın en gözde otu kanseri bitiriyor...

Herkes yanlış biliyormuş! Saçların avuç avuç dökülmesinin nedeni...