Bilim insanları kısırlığı tetikleyen besinleri açıkladı! Üreme hormonlarını etkisiz hale getiriyorlar...

Evli çiftlerin en büyük korkulu rüyası olan kısırlığı tetikleyen besinleri bilim insanları açıkladı. Ürem hormonlarını etkisiz hale getiren bu besinler doğurganlığı sıfırlıyor. İşte kısırlığı tetikleyen besinler...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Anne ya da baba olmak hemen hemen herkesin hayali ancak bazı nedenler bu durumu kısıtlıyor. Yumurtalık ve spermlere zarar veren besinleri açıklayan bilim insanları kısırlığı tetiklediklerini hatırlattı. Günümüzde kısırlığın en büyük nedenini bu besinlere bağlayan bilim insanları üreme hormonlarını engellediklerinin altını çizdi.

Öte yandan kısırlığı tetikleyen birçok durum olduğunun da altını çizen uzmanlar makalede bu sorunları da listeledi.

İŞTE KISIRLIĞI TETİKLEYEN BESİNLER

Yapılan araştırmalarda hazır gıdaların içinde bulunan GMO maddeleri üreme hormonlarını etkisiz hale getirdikleri tespit edildi. Fast food, işlenmiş gıda ve hazır konservelerin kısırlığı tetiklediğini ortaya çıkarıldı.

Öte yandan diş dolgusunda kullanılan amalgom kurşun bazlı madde üreme hormonlarını olumsuz etkiler. Kısırlık tehlikesi yüksektir. Uzmanlar metallerdeki ağır maddelerin vücutta ilk olarak erkek ve kadın üreme organlarına yerleşme tehlikesinin yüksek olduğunu vurguladı.

Dengesiz beslenme ve kilo da kısırlığı tetikleyen başlı başına unsurlardan biridir. Aşırı kilo ya da dengesiz yağlanma rahim duvarına ve tesis borusuna baskı uygular. Bu da yumurtalık ve spermlerin çürümesine yol açar.

İdrar yolu enfeksiyonu kadınlarda sık görülen hastalıkların başında gelir. Bu da kısırlığa zemin hazırlar. Uzun süreli enfeksiyon rahim ağızında hasara yol açar.

Kısırlığı tetikleyen durumların başında bir de gazlı içecekler ve yağlı besinler gelir.

Anne sütünü 10 kat artırıyor! Her gün bir kaşık yerseniz...

Hamilelikte asla ama asla yapılmaması gerekenler! Düşük riskini artırıyor