Bilim insanları hamilelik döneminde tüketilen kahvenin etkilerini araştırdı! İşte sonuçlar

ABD'li bilim insanları tarafından yapılan bir araştırmada, hamilelik süresinde kafein tüketiminin çocuklar üzerindeki etkisi incelendi. Yapılan incelemede 1 fincan kahve içenler ele alındı. İncelenen verilerden elde edilen sonuçlar oldukça şaşırtıcı çıktı. İşte bilim insanlarının 1 fincan kahve ile ilgili araştırması…

ABD'li bilim insanları tarafından yapılan araştırmada, ortalama 2 bin 500 çocuktan oluşan iki farklı grup incelendi. Yapılan incelemelerde annesi günlük 1 fincan kahve içen 7-8 yaşlarındaki bir çocuğun boy orantısı hesaplandı. Bilim insanlarının ulaştığı sonuçlar ise kahve tüketimi ile ilgili düşündürücü veriler ortaya çıkarttı.

BİLİM İNSANLARININ 1 FİNCAN KAHVE ARAŞTIRMASI

ABD'li bilim insanları tarafından yapılan araştırmada, hamilelik sürecinde kafein tüketiminin çocuklara olan etkisi incelendi. Ortalama 2 bin 500 çocuktan oluşan iki farklı grup araştırıldı. Annesi günlük 1 fincan kahve tüketen 7-8 yaşlarındaki bir çocuğun ortalama 2.5 santimetre daha kısa olduğu gözlemlendi. Çocukların yaşıtlarına göre yapılan kıyaslamada yarım fincan kahve veya bir fincan çaya denk olan, 50 miligramlık kahve içilmesinin bile çocukların daha kısa olmasına sebep olduğu belirlendi.

Bilim insanları günde 300 ya da 350 mg'dan fazla tüketilmesinin daha düşük doğum ağırlığı ve erken doğum gibi sonuçlarla bağlantılı olabileceğini açıkladı. Ayrıca bazı durumlarda düşük ihtimalinin olabileceği de belirtildi. Bilim insanlarının 1 fincan kahve ile yapmış olduğu araştırma, hamilelik sürecinde kafein tüketilmesinin çocuk gelişimini etkilediğini ortaya çıkarttı.

Bilim insanlarının paylaştığı veriler, çocukların daha kısa olmasıyla ilgili çarpıcı sonuçları ortaya çıkarttı. Bilim insanlarının ortalama 2 bin 500 çocuktan oluşan incelemesi, hamilelik süresinde kahve (kafein) tüketiminin çocuk üzerinde etkileri olduğunu ortaya çıkarttı.