Bilim insanları flört ederken 3 etkili yöntemi açıkladı

Flört etmek, kimileri için bir kâbustan farksızdır. Bazıları ise bu noktada ustadır. Bilime göre flört süresinde bazı şeyler önemli. İşte bilim insanlarında göre flörtte etkili 3 yöntem…

Bilim insanlarına göre flört ederken en etkili şey cinsiyet, amacımızın ne olduğunu belirtmek ve mizah. Bir ilişkide karşıdaki kişi için verilen tanıma süresi genelde flört olarak tanımlanır. Fakat flört etmek, bazıları için bir kâbustan farksızdır. Bazıları bu aşamayı hiç beceremezken, bazıları da flört konusunda tam bir ustadır.

Webtekno sitesinde yer alan habere göre Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde (NTNU) Psikoloji Bölümü'nde profesör olan Leif Edward Ottesen Kennair'a göre flörtte en etkili olan şey, cinsiyetiniz ve flört amacının uzun süreli mi yoksa kısa süreli bir ilişki mi olduğu ile alakalıdır.

1. AMACIN NE OLDUĞUNU BELİRTMEK ÖNEMLİ: İlişkilerde beklentilerin karşı tarafa doğru anlatılması önemli.

2. MİZAH: Mizahın herkes için etkili olduğu belirtiliyor. Kennair, bu konuya, "İnsanlar, mizahın veya başka birini güldürebilmenin, uzun süreli bir ilişki arayan erkekler için en etkili olduğunu düşünüyor. Tek gecelik bir ilişki arayan kadınlar için en az etkilidir. Ancak diğer kişinin şakalarına gülmek veya kıkırdamak her iki cinsiyet için de etkili bir flört taktiğidir." diyerek açıklama getiriyor.

3. GÜLÜMSEMEK VE GÖZ TEMASI: İyi bir mizah anlayışı, bir ilişkiye başlamanız için tek başına yeterli olmayacaktır. Bu noktada gülümsemek ve göz teması hayat kurtarıcı olabilir. Kennair'e göre bu ikisi flört sürecinde son derece önemli ve sonrasında daha gelişmiş taktikler kullanarak flört becerilerinizi bu temel üzere inşa etmek ve geliştirmek oldukça iyi sonuçlar verebilir.

Jüpiter Koç burcuna geçti! Tek kelimeyle burçlara gelen şanslar

Sağ beyinli misin sol beyinli mi? Kişilik testini çöz öğren

İbrahim Saraçoğlu B12 için önerdi! Bu kür her derde deva