Bilim insanları bebekleri uyutmanın en kolay yolunu açıkladı! Bu yöntemle hemen uyumaya başlıyorlar...

Bilim insanları tarafından Tokyo'da yapılan bir araştırmada, ağlayan bebekleri uyutmanın en kolay yöntemi bulundu. Başarılı sonuçlar veren yöntem, bebek sağlığına da olumlu yönde etki ediyor. İşte bilim insanlarının çalışmalarıyla ilgili detaylar…

Yeni anne baba olmuş her insanın en büyük problemlerinden birisi, bebeklerinin uyku düzenidir. Bu konuda araştırma yapan Roken Beyin Bilimleri Merkezi'nde görev alan Dr. Kumi Kuroda, inanılmaz bir sonuca ulaştı. Bilim insanları tarafından ulaşılan sonuç, pek çok kişinin ilgisini çekmeyi de başardı

AĞLAYAN BEBEKLER BİR ŞEY ANLATMAK İSTER

Bilim insanlarının verilerine göre bebekler; ortamdaki seslerden, rahatsız pozisyonlardan ve bunun gibi sebeplerden dolayı uyuyamadığı için huzursuz oluyor.

Bilim insanlarının verilerine göre bebekler; ortamdaki seslerden, rahatsız pozisyonlardan ve istemedikleri dış etkenlerden dolayı huzursuz oluyorlar. Söz konusu huzursuzluğu belli etmek için de ağlamaya başlıyorlar. Fakat bu ağlama kimi zaman anne ve babaları da telaşlandırıyor.

Kumi Kuroda tarafından açıklanan bilgilerde, ağlayan bebekleri sakinleştirmenin en iyi yöntemi kucak olarak belirlendi. Ayrıca Kumi Kuroda, bebeğin sakinleştiği zaman uyumaya başlayacağını da aktardı.

BİLİM İNSANLARININ UYUTMA YÖNTEMLERİ

Bilim insanları bebeklerin rahat uyumasını sağlayabilmek için araştırma yaptı. Söz konusu araştırma sonucunda bebeklerin belirli yöntemler sonucunda daha kolay uyuduğu ortaya çıktı. İşte söz konusu yöntemler;

Bilim insanları 21 bebek üzerinde inceleme yaparak, kucakta yapılan yürüyüşle 5 dakika içerisinde bebeklerin sakinleştiğini belirtti. Ayrıca ilerleyen dakikalarda uyumaya başladığını da tespit etti.

Otururken kucağa alınan bebeğin kendisini güvensiz hissettiğini belirten bilim insanları, ayakta kalmanın bebeği daha çabuk sakinleştireceğini açıkladı.

Bilim insanları kucağa alınan bebeğin yürüme esnasında kendisini daha iyi hissettiğini belirterek, bebeklerdeki sinir hücrelerinin yerine uyku hormonlarının geçtiğini aktardı. Bu sayede bilim insanları bebeklerin daha huzurlu olduğunu belirtti.