Bilim insanları açıkladı! Sivrisinekler bu renk giyenleri yiyecek zannediyorlar...

Sivrisineklerin renklere göre tercih yapabildiği, bilim insanları tarafından ortaya çıkartıldı. Bilim insanları ABD'de yapılan bir araştırma esnasında, sivrisineklerin 3 renkte giyinen insanları daha çok ısırdıklarını gözlemledi. O böcekler söz konusu 3 rengi adeta yiyecek zannedebiliyorlar. İşte detaylar…

Seattle Washington Üniversitesi'nden bilim insanları, Independent'deki habere göre sivrisineklerle ilgili koku alma duyularını inceleyen bir araştırma sürdürdü. Bilim insanları tarafından yapılan araştırmada, söz konusu böceklerin kişilerin nefesinden karbondioksit kokusu aldıklarında bazı renklere doğru uçtukları gözlemlendi.

SİVRİSİNEKLERİN SEVDİĞİ 3 RENK

Sivrisineklerin sevdiği renkler belirlenirken; insanların nefesinden karbondioksit kokusu alarak söz konusu böceklerin belirli renklere doğru uçtukları, insanların derisinden, genel pigmentasyondan bağımsız bir şekilde bu böceklerin gözlerine kuvvetli kırmızı-turuncu renkte bir sinyalin yayıldığının gözlemlendiği belirtildi.

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda ise sivrisineklerin turuncu, kırmızı ve siyah renklere daha fazla yöneldikleri ifade edildi.

BİLİM İNSANLARININ ÖNERİSİ

Bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda sivrisineklerin; yeşil, mavi, mor ve beyaz renkleri göz ardı ederek turuncu, kırmızı ve siyah renklere yöneldikleri ifade edildi.

Bilim insanları mor, mavi, yeşil ya da beyaz renkli kıyafetlerin sivrisinekler tarafından ısırılmayı önleyebileceğini, bu nedenle ilkbahar ve yaz mevsimlerinde doğru kıyafet seçimi ile sivrisineklerden kaçmanın mümkün olabileceğini aktardı.

TERCİH EDİLMESİ GEREKEN 4 RENK

Sivrisineklerden uzaklaşmak isteyen insanlar, bilim insanları tarafından önerilen renkleri tercih edebilirler. Çünkü bilim insanlarının önerdiği renkler, söz konusu böceklerin gelmesini önleyebilirler. Nitekim bilim insanları tarafından yapılan çalışmada; mor, mavi, yeşil ve beyaz renklerinin tercih edilmesi tavsiye ediliyor. Bunun yanı sıra kırmızı, siyah ve turuncudan uzak durulması öneriliyor.