Bilim dünyasından korkutan açıklama! Vücudu yavaş yavaş öldüren besinler...

Bilim insanları yaptıkları araştırmalarda dünyanın en tehlikeli besinlerini açıkladı. Vücudu yavaş yavaş öldüren bu besinlerin tüketiminde korkunç bir artış yaşandığını belirtti. İşte vücudu yavaş yavaş öldüren besinler...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Artan hastalıklar akabinde bilim insanları besinler üzerindeki araştırmalarını artırdı. İnsan sağlığı için ek takviye olarak alınması gereken besinler dışında hazır üretilen bazı besinler ölümcül sonuçlara neden olabilir.

Yapılan araştırmalarda bilim insanları vücudu yavaş yavaş öldüren bu besinleri açıkladı. Vücutta ciddi deformasyonlara yol açan ölümcül besinleri tek ortak noktası işlenmiş ve hazır olmalarıdır. Raf ömrünün uzun tutulması için içeriğinde eklenen kimyasal maddeler vücutta besin atığına yol açar.

Ender Saraç'tan zayıflatan içecek tarifi! Tek bir bardağı saatlerce mideyi tok tutuyor

VÜCUDU YAVAŞ YAVAŞ ÖLDÜREN BESİNLER

MARGARİN

Bilim insanlarının açıkladığı listede ilk sırada yer alan margarin, kan değerlerini alt üst eder. Kandaki kötü kolesterol seviyesini artırarak organların işlevsizliğini artırır. Ayrıca doymuş yağ içerdiğinden bu yağ vücut tarafından enzimlenmez. Karaciğer ve akciğerde kalıplaşır.

HAZIR ÇORBALAR

İçeriklerinde yüksek miktarda besinlerin kuru hali mevcuttur. Aslında sağlıklı gibi görünse de hazır çorbalarda raf ömrü için kimyasal madde vardır. Bu maddeler vücutta kanserli hücrelere neden olur.

NOODLE

Son yılların en çok tüketilen hazır ürünü olan noodle, Güney Kore mutfağının en sevilen lezzetidir. Erişte olan bu ürün de raflanması için kimyasala kapatılır. Ayrıca noodle bağırsaklar tarafından enzimlenmez ve kiloya neden olur.

İŞLENMİŞ GIDALAR

Sucuk, salam ve kaşar gibi besinler yüksek oranda fabrikasyon madde barındırır. Ayrıca bu besinler elde edilirken eski yöntemlerle yapılmaz. Eski yöntemler doğal yollardı ancak günümüzde seri üretim ve raf ömrü için paketli ürünlerin içerisinde kimyasallar mevcuttur.

BEYAZ ŞEKER

En kötü besin sınıflandırmasıdır. Vücutta asla kaybolmaz. Aksine kandaki insülin direncini alt üst eder. Uzmanlar beyaz şekerin içeriğinde doğal şekerlendirme olmadığını 2010 yılında yapılan bir araştırmada teyit etmişlerdi.