Evde kumpir tarifini deneyenler dışardan kumpir almayı bırakıyor. Çünkü kumpir yapmak hem zevkli hem kolay. Yetişkinlerin ve çocukların çok sevdiği kumpir günün her öğününde sevilerek tüketiliyor.
Kumpirin püf noktası patatesin güzel pişirilmiş olması ve içerisindeki kaşarla yağın güzele eritilmiş olmasıdır. İşte 3 adımda evde kumpir tarifi ve malzemeleri...
KUMPİR MALZEMELERİ
8 adet küçük boy taze patates
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
İçerisindeki malzemeler
Mısır
Kornişon turşu
Hardal
Kısır
Amerikan salatası
İsteğe göre kızartılmış sosis
Ketçap
Mayanoz
Baharatlar
3 ADIMDA EVDE KUMPİR TARİFİ
1. Kumpir tarifi için patatesleri alüminyum folyoya sarıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Piştiğini düşündüğünüzde kürdan batırarak kontrol edin.
2. Patates pişerken malzemeleri hazırlayın.
3. Fırından çıkardığınız patatesi dağıtmadan sıcağıyla ortadan artı şeklinde bıçakla kesik atın. Ama tamamen kesilmemesine dikkat edin. Tatlı kaşığıyla patatesin içini oyun ve uygun bir tabağa alın. Patateslerin içini çatalla güzelce ezin tereyağ ekleyin ve karıştırın. Son olarak kaşar peyniri rendesini de ekleyin ve karıştırın. Bu işlemin ardından patatesin içlerini tekrar alın. Üzerini düzeltin ve damak zevkinize göre her malzemeden patates içerisini doldurun. Kumpirler hazır. Afiyet olsun...