Her yıl ağustos ve eylül aylarında hasadı yapılan kırmızıbiberleri değerlendirmenin tam zamanı. Kırmızıbiber salçası tarifi araştıranlar için en önemli püf noktaları derledik. Kahvaltıda, yemekte, mezelerde çok kullanılan kırmızıbiber salçası iştahı artıran bir ürün.
BİBER SALÇASI TARİFİ
1. Önce biberleri yıkayın. Ardından makine varsa biberleri makinede çektirin.
2. Çekilen biberleri geniş tepsilere dökün. Toz ve haşereye karşı üzerini bezle örtün. Güneş altında kurumaya bırakın ve günde birkaç kez kaşıkla karıştırın.
3. Salça kıvamını aldıktan sonra zeytinyağı ve tuz ile yoğurup kavanozlara koyarak, serin yerde saklayın
DİĞER KIRMIZIBİBER SALÇASI TARİFİ
Biberleri önce temizleyin ve parçalara ayırarak büyük bir tencereye alın. Tencereyi biberlerin yarısına kadar gelecek kadar suyla doldurun.
Biberler yumuşayana kadar orta ateşte yaklaşık 20 dakika haşlayın. Daha donra suyunu süzüp sıcakken blenderden geçirin.
Acı kırmızıbiberleri blenderden geçirip hep birlikte büyük bir teflon tavaya alın ve ocakta kaynatmaya devam edin. Yanmaması için sürekli karıştıralım.
Tuzu ekleyip yavaş yavaş kaynatmaya devam edin. Kalan suyunu da iyice çekecek. Bu işlem yaklaşık 5 saat kadar sürüyor.
Suyunu tamamen çekip kıvam aldığında salça kavanozlara girmeye hazır demektir.
Küflenmemesi için üzerine sıvı yağ ya da zeytinyağı dökerek kapaklarını sıkıca kapatın. Afiyet olsun.