AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
İçeriğinde yüksek oranda lif barındıran kabak, sindirim dostudur. Öte yandan biber salçasıyla buluşan kabak tam bir metabolizma besini olur. Kabaktan yapılan en enfes lezzet ise dolmadır. Tam bir kış yemeği olan kabak dolmasını Doğu mutfağı usulüne uygun olanı araştırdık.
Sizler için yapımı da oldukça basit olan biberli kabak dolması tarifiyle en ağır misafirlerinizi karşılayabilirsiniz. Biber salçalı kabak dolmasını denemeden kışı geçirmeyin.
Bir yemek kaşığı biber salçası
5 adet kabak
Yarım adet kuru soğan
1 diş sarımsak
200 gram kıyma
300 gram pirinç
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Karabiber, toz biber, nane ve fesleğen
Kabaklar küçükse üst kısımlarını kesip içlerini oyun. Ancak büyük kabakları tam ortadan kesip içini oyun.
Bir kabın içinde pirinç, baharatlar kıyma ve ayçiçek yağını karıştırın.
Akabinde bu karışımı kabakların içine koyun.
Arından tencereye yerleştirip yarısına kadar su doldurun.
30 dakika boyunca kaynatın.
Biber salçalı kabak dolmanız servise hazır.
Afiyet şifa olsun...