Biber salçalı kabak dolması tarifi! Ağızlarda bıraktığı tada bayılacaksınız...

Doğu mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan biber salçasıyla yapılan kabak dolmasına bayılacaksınız. Damaklarda iz bırakan bu lezzetin nasıl yapıldığını sizler için araştırdık. İşte biber salçalı kabak dolması tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

İçeriğinde yüksek oranda lif barındıran kabak, sindirim dostudur. Öte yandan biber salçasıyla buluşan kabak tam bir metabolizma besini olur. Kabaktan yapılan en enfes lezzet ise dolmadır. Tam bir kış yemeği olan kabak dolmasını Doğu mutfağı usulüne uygun olanı araştırdık.

Sizler için yapımı da oldukça basit olan biberli kabak dolması tarifiyle en ağır misafirlerinizi karşılayabilirsiniz. Biber salçalı kabak dolmasını denemeden kışı geçirmeyin.

İŞTE BİBER SALÇALI KABAK DOLMASI

MALZEMELER

Bir yemek kaşığı biber salçası

5 adet kabak

Yarım adet kuru soğan

1 diş sarımsak

200 gram kıyma

300 gram pirinç

3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Karabiber, toz biber, nane ve fesleğen

YAPILIŞI

Kabaklar küçükse üst kısımlarını kesip içlerini oyun. Ancak büyük kabakları tam ortadan kesip içini oyun.

Bir kabın içinde pirinç, baharatlar kıyma ve ayçiçek yağını karıştırın.

Akabinde bu karışımı kabakların içine koyun.

Arından tencereye yerleştirip yarısına kadar su doldurun.

30 dakika boyunca kaynatın.

Biber salçalı kabak dolmanız servise hazır.

Afiyet şifa olsun...

Hazır yufkadan 10 dakikada ıspanaklı börek tarifi! Okula ve iş yerine götürmelik