Beze çok sevilen bir fırın ürünüdür. Bu ürün herkes tarafından her zaman tüketilebilir. Beze herkes tarafından sevildiği için beze nasıl yapılır tarifini herkes merak etmekte ve araştırmaktadır. Az bir malzeme ve pratik yapımıyla evde beze yapımı sıklıkla tercih ediliyor.
BEZE NASIL YAPILIR?
Beze yapımı için kullanacağımız yumurtaların oda sıcaklığında olması gerekmektedir. Oda sıcaklığında bulundurduğumuz yumurtaların beyazlarını sarısından iyice ayıralım. Önemli olan nokta hiç sarı kısmı beyaza değmemeli, Yumurta beyazlarımızı mikser ya da bir profesyonel pasta çırpıcı makine ile uzun süre ve yüksek devirde çırpılması gereklidir. Çırpma işlemini yapacağınız kabın temiz ve kuru olması gereklidir. Kap içerisinde asla su olmamalıdır. Yoksa bezeniz tutmaz ve olmaz.
MALZEMELER:
NASIL YAPILIR?
PİŞİRME ÖNERİSİ :
Kahve, tarçın, kakao ya da çeşitli gıda boyaları ekleyerek renkli bezeler hazırlayabilirsiniz. Bezeleri pişirme esnasında yağlı kağıt yerine silpat kullanabilirsiniz. Pudra şekeri yerine toz şeker de kullanabilirsiniz ancak toz şeker daha eriyeceği için çırpma süresini arttırmanız gerekecektir. Krema torbası yerine bir kaşık yardımıyla da bezelere şekil verebilirsiniz.
Afiyet olsun.