Beyran çorbasına yoğun talep! Beyran çorbasının püf noktası

Beyran çorbası kış ve koronavirüs nedeniyle yoğun talep görüyor. Günde 200 talep aldıklarını söyleyen ustalar, beyran çorbasının püf noktasını anlattı. İşte kışın hastalıklarla savaşan beyran çorbası tarifi...

DHA

Gaziantep'in meşhur beyran çorbası Muşta'da kış aylarının vazgeçilmezi oldu. Koronavirüse iyi geldiği bilinen beyran çorbasının içeriğinde en faydalı besinler bulunuyor. İşte ustalardan beyran çorbası tarifi ve beyran çorbasının püf noktası...

DHA'da yer alan habere göre beyran, Varto ilçesinde havaların soğumasıyla birlikte şifa depolamak isteyen vatandaşların rağbetiyle karşılaştı. 

Doğal antibiyotik özelliği taşıyan, soğuk algınlığı ve grip gibi mevsim hastalıklarına da iyi gelen beyran, ilçe halkı tarafından haftada bir kez mutlaka tüketilirken, misafirlerin de ilgisini çekiyor.

GÜNDE 200 SİPARİŞ ALINIYOR

Varto ilçesine beyran lezzetini taşıyan usta Fuat Turan, kardeşleri Hakan, Şirin, Zahir ve İsa ile birlikte hizmet sunduğu lokantada, gelen siparişlere yetişmeye çalışıyor. İçinde kuzu incik eti, pirinç, sarımsak, tereyağı, yağ, et suyu, tuz, biber sosu, karabiber ve pul biber bulunan beyrana, günde 200’ü aşkın talep yağıyor.

BEYRAN ÇORBASI NASIL YAPILIYOR?

Gaziantep'in 500 yıllık bir geleneği olan lezzetli yöresel çorbasını Muş’a taşıdıklarını söyleyen Hakan Turan, beyranın hem sağlık hem lezzet açısından kaybedilmemesi gereken tatlardan biri olduğunu belirtti. 

İçindeki kuzu incik etinin 24 saat boyunca fırında pişirildiğini ve kendi et suyundan eşsiz bir lezzet sunduğu beyrana yoğun bir talep olduğunu anlatan Turan, "Koronavirüs nedeniyle şu an beyran çorbası, yoğun bir ilgi görüyor. Artık siparişlerimizi yetiştirmekte gerçekten güçlük çekiyoruz. Elimizden geldiğince lezzeti müşterilerimize, misafirlerimize yetiştirmeye çalışıyoruz. Covid-19 nedeniyle bizlerde beyran çorbası daha bir popülerlik, daha bir tanıtım kazandı. Şu an beyranı misafirlerimize, müşterilerimize iletmekte gerçekten güçlük çekiyoruz." dedi.

Memleketlerine gelmeden önce İstanbul'da yaptıkları beyran çorbasını, koronavirüs nedeniyle döndükleri Varto ilçesinde Beyran Sofrası adını verdikleri lokantada halka sunduklarını anlatan Fuat Turan ise, "Beyran çorbasını Varto’da deneyelim dedik. Denememiz başarıyla sonuçlandı ve beyran çorbası şu an halk tarafından çok beğeniliyor. Biz müşterilerimize bu çorbayı yetiştirebilmek adına çaba harcıyoruz. Böyle bir ilgiyi görmekten de onur duyuyoruz. Çok güzel bir çorba ve herkese tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

İlk günlerde 5-10 olan beyran çorbası satış sayısının bugünlerde 200’e ulaştığını belirten Turan, "Beyran çorbası, sadece kuzu incik eti ve et suyundan yapılan bir çorbadır. Çorbaya ilgi oldukça artmaya başladı. Bu çorbayı denemekte gerçekten fayda var." dedi.