Beynin azığı Omega 3 'ün en zengin 3 kaynağı! Balık sevmeyenlere alternatifler...

Omega 3 yağ asidi vücuda çok faydalı. Beyin hücrelerini yenileyen ve gençleştiren omega 3 hangi besinlerde bulunur? İşte yanıtı....

Omega 3 sadece balıkta yok. Peki vücuda faydalı yağlar içeren omega 3 hangi besin maddelerinde var? İşte detaylar...

EN ZENGİN OMEGA 3 KAYNAKLARI

KETEN TOHUMU

Bir çorba kaşığı keten tohumu yağı, günlük önerilen miktarın yedi katından fazla olan 7,26 gram ALA omega-3 içerir. Bir çorba kaşığı tam keten tohumundan da 2,35 gram omega-3 alabilirsiniz.

Keten tohumu yağının düşük bir dumanlanma noktası vardır; bu, yağın yanmaya başlamadan önce ne kadar yüksek ısıtılabileceğinin bir ölçüsüdür.

Dolayısıyla onunla yemek pişirmek besin değerini azaltabilir ve zararlı bileşiklerin açığa çıkmasına neden olabilir.

En iyi soslarda veya smoothielerde kullanılır. Tohumlar tahıllara veya fırınlanmış ürünlere eklemek için harikadır.

CHİA TOHUMU

Yemek kaşığı başına 2,53 gram omega-3 içeren chia tohumu, keten tohumunun fındıksı tadını sevmeyen kişiler için iyi bir alternatiftir.

Ayrıca yüksek lif ve protein seviyelerine sahiptirler, bu da onları bitki bazlı beslenme uygulayan insanlar için iyi bir besin kaynağı haline getirir.

SOMON

Hemen hemen tüm deniz ürünlerinde omega-3 bulunur, ancak pişmiş somon sırasıyla 1,24 ve 0,59 gram ile özellikle iyi bir DHA ve EPA kaynağıdır.

Taze balıklarda genellikle ALA bulunmazken, konserve somonda DHA ve EPA içeriğine ek olarak 0,04 grama kadar ALA bulunabilir. Uskumru, alabalık, ton balığı ve levrek gibi diğer büyük balıklarda da yüksek omega-3 seviyeleri bulunur.

CEVİZ

Ceviz, omega-3'ler de dahil olmak üzere birçok besin açısından zengindir. Yaklaşık yedi cevizde 1,28 grama kadar ALA bulunur.

Ve bunları bir tavuk yemeğine eklerseniz ilave bir destek elde edersiniz.

Tavuk göğsünün 85 gramlık bir kısmı yalnızca 0,03 gram omega-3 içerirken, öğününüzü dengeleyen DHA ve EPA'dan oluşur.

SOYA FASULYESİ

Soya fasulyesi ve tofu gibi soya fasulyesi ürünleri zengin bir omega-3 kaynağıdır. Haşlanmış, tuzlanmış soya fasulyesinin kabuklarının içinde servis edildiği 100 gramlık bir porsiyon (yaklaşık 2/3 bardak) 2,16 gram omega-3 bulunur.