Beyazları yıllardır yanlış yıkıyormuşuz! Meğer beyazlardaki lekeleri çıkarmak bu kadar kolaymış

Beyaz kıyafetler üzerindeki lekelerden kurtulmak için bazen sıcaklık derecesini yükseltmekte yetmiyor. Kıyafete sinen lekeler kumaşta hem hasara neden oluyor hem de yıpratıyor. Peki, beyazlar nasıl yıkanır? İşte beyazları ilk günkü gibi yeni yapan öneriler...

Beyazlar genelde 60 veya 90 derecede yıkanır. Fakat beyazlarla ilgili yıllardır doğru bilinen bir yanlış vardır ki o da beyazlara gölge düşürür. Ne kadar yüksek sıcaklıkla yıkanırsa o kadar temiz olacağına yönelik algı doğru değildir. Evet mikroplar ölür ama leke çıkartmada etkili bir yöntem değildir. Ayrıca sıcaklık kıyafetlerin kumaş yapısında hasara neden olur. Bu yüzden en doğru olan yıkama derecesini sizler için araştırdık.

Aynı zamanda lekeleri çıkaran o pratik bilgiyi de bulduk. Yüzyıllardır kullanılan bu yöntem sayesinde beyaz kıyafetlerinizdeki lekeler hızla çıkar. Kumaş yapısı bozulmaz aksine bu yöntem sayesinde kıyafetleriniz daha yeni görünüm kazanır.

BEYAZ KIYAFETLER NASIL YIKANIR?

Beyaz kıyafetleri makinede yıkama yıkamadan önce üzerlerinde inatçı lekeler varsa bir kovanın içini sıcak su doldurun. Bu kovanın içine beyaz kıyafetleri koyun ve üzerine de bir avuç dolusu himalaya tuzu dökün.

20 dakika sonra kıyafetleri çitileyip sıkıp makineye atın. Makinenin yıkama gözüne de deterjanla beraber bir yemek kaşığı karbonat ya da soda tozu koyun. Bu yöntem sayesinde kıyafetleriniz hem bembeyaz olur hem de kumaş dokusu bozulmaz.

Beyaz kıyafetler çamaşır makinesinde 60 derecede yıkanmalı. Bebeklerin kıyafetleri 90 derecede yıkanmalı. Öte yandan beyaz kıyafetlerle havlu ya da yünlü parçalar koyulmamalı.

Demliklere ne sabun ne çamaşır suyu! İşte demlikleri ayna gibi parlatmanın sırrı