Beyaz saçları koyulaştırmanın yolu: Çürük domates! Tek yapmanız gereken…

Beyaz saçları koyulaştırmanın yolları birçok insan tarafından merak ediliyor. Çünkü bu sorunla karşılaşan pek çok insan rahatsızlık duyuyor. Ayrıca bu noktada, çürük domates yöntemi beyaz saçları koyulaştırmada yardımcı olabiliyor. İşte detaylar…

Beyaz saç sorunu ile birçok insan karşılaşmıştır. Ayrıca bu problemle karşılaşan pek çok insan, saçlarını eski haline getirmenin yolları merak ederek araştırıyor. Bu noktada çürük domates yöntemi de faydalı olabiliyor.

Çürük domatesten hazırlanan bir kür, beyaz saçları koyulaştırmada yardımcı olabiliyor. Ayrıca saç köklerinin kuvvetlenmesinde faydalı olabiliyor. Çünkü çürükte olsa domatesin içeriğinde C ve E vitamini bulunuyor. Bu vitaminler, hücrelerin yenilenmesinde yardımcı olabiliyor.

ÇÜRÜK DOMATES İLE BEYAZ SAÇLARI KOYULAŞTIRMANIN YOLU

Çürük domateslerin çürük kısımları kesilir ve kabuklarından ayrılır. Devamında miksere koyulur ve ortalama bir yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilir. Ardından mikserde püre haline getirilir. Sonra bir tatlı kaşığı kadar pirinç unu eklenir ve karıştırılır.

Homojen hale getirilen domates kürü, kirli ve yağlı saçlara sürülür. Devamında saç bandı takılarak 30 dakika kadar bekletilir. Sonra ılık bir su ile saçlardaki domates kürü güzelce temizlenir.

Bu yöntem haftada bir kez uygulanır. Bunun sonucunda ise, beyaz saçlara sebep olan köklerin sayısı azalabilir. Çünkü pigment yenilenmesi ile saç kökleri güçlenir ve beyaz saçlar koyulaşmaya başlayabilir. Bu nedenle beyaz saçlarının koyulaştırılması için tek yapılması gereken, çürük domates kürünün hazırlanması ve saçlara uygulanması.

Dikkat: Çürük domatesler beyaz saçları koyulaştırmaya yardımcı olabilir. Ancak çürük domates yöntemini; hassas cilde sahip olanların, alerji etkisi oluşabilecek kişilerin ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme ihtimali bulunanların uzman bir doktora danışarak denemeleri gerekir.