Beyaz plastik sandalye temizlemenin basit yolu! Oysa bu kadar kolaymış

Beyaz plastik sandalye birçok evde görülüyor. Çünkü hafif olmasının yanı sıra dayanıklı olarak dikkat çekiyor. Öte yandan kullanıma ve zamana bağlı olarak beyaz plastik sandalyelerde lekeler oluşabilir. Ayrıca söz konusu lekeleri çıkartmanın pratik bir yolu bulunuyor. Detaylar haberimizde…

Beyaz plastik sandalye dış mekan oturmalarında en çok tercih edilen sandalye türleri arasında gösterilebiliyor. Ancak kimi zaman beyaz plastik sandalyelerde leke oluştuğu görülebilir. Ayrıca oluşan lekenin kalıcı hale gelmesini, hemen temizlenmesi önleyebilir.

Öte yandan bu noktada beyaz plastik sandalye temizlemenin basit bir yolu da bulunuyor. Üstelik söz konusu yöntem, ''oysa bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor.

BEYAZ PLASTİK SANDALYE TEMİZLEMENİN BASİT YOLU

Beyaz plastik sandalye temizliği yaparken bazı aşamalara dikkat edilmesi, iyi bir temizliği beraberinde getirebiliyor. İşte söz konusu beyaz plastik sandalye temizlemenin basit yollarından biri şu şekilde gerçekleşiyor;

Güneş alan ve musluğa yakın bir yere muşamba serilir ve üzerine beyaz plastik sandalye yerleştirilir.

Sandalyede küflenme varsa, bir sprey şişeye ¼ su eklenir. Sonra damıtılmış beyaz sirke ilave edilir ve güzelce çalkalanır. Devamında küflü bölgelere sıkılır ve bu şekilde ortalama 15 dakika bekletilir.

Sandalye temizliği esnasında bir kovaya 4 litrelik ılık su koyulur ve yarım çay bardağı bulaşık deterjanı eklenerek karıştırılır.

Ardından elde edilen karışım, beyaz plastik sandalye temizliği için kullanılır.

Kirli suyun temiz su ile karışmaması için yukarıdan aşağıya doğru temizlenmesi önerilir.

Temizleme işleminden sonra sandalye durulanır ve temiz bir havlu ile fazla suları silinerek kurumaya bırakılır.