Beyaz çamaşırların garantisi patates! Bembeyaz yapıyor

Beyaz giyinmek güzel ama onun temizliğini sürekli sağlamak zor. Çünkü beyaz kıyafetler çabuk leke alır ya da sararır. Sararan beyaz kıyafetlerinizi patatesle eski haline kavuşturabilirsiniz. Tuhaf gelebilir ama çamaşırları beyazlatan birkaç ürün var. Detaylar haberimizde...

Anneannelerin, babaannelerin mutlaka çamaşırları beyazlatan geleneksel yöntemlerini duymuşsunuzdur. Çünkü eskiden birbirinden farklı kimyasal içeren temizleyiciler yoktu. Buna rağmen beyaz her zaman tazeliğin ve temizliğin rengi olmayı devam ettirmiş ve giysilerde kullanılmış. Fakat beyaz kıyafetin kötü yanı zamanla sararması ya da leke alması.

Beyaz kıyafetler için garantili bir temizlik arıyorsanız patatesin gücünden faydalanın. Patates beyaz çamaşırları daha da beyaz hale getiriyor.

ÇAMAŞIRLARI BEYAZLATAN ÜRÜNLER

Patates

Patatesleri pişirdikten sonra onları dörde bölün ve kararmış çamaşırların üzerine sürün. Sonra temiz suyla durulayın, lekelerin çıktığını göreceksiniz.

Marsilya sabunu

Sıvı, talaş veya küp şeklinde, ıslandığı anda bir çeşit kabuk oluşturan bu sabunla çamaşırlarınızı hızla beyazlatabilirsiniz. Durulamadan önce biraz bekleyin.

Süt

Bu teknik yalnızca pamuklu, keten veya beyaz ipek çamaşırlarda süt işe yarar. Kumaşınızı nemlendirin, kurumasını bekleyin ve ardından normal şekilde yıkayın.

Kabartma tozu

Deterjan çekmecesine bir poşet kabartma tozu dökün ve normal şekilde yıkama işlemine devam edin.

BEYAZ GİYSİLER NEDEN RENKLERİNİ KAYBEDER?

Çamaşırların nemli ve/veya havalandırması zayıf alanlarda saklanması.

Giysilerin iyi temizlenmemesi. Bu durumda liflerin içindeki kalıntıda sarı lekelerin ortaya çıkması.

Bazı kumaşlar saç ve vücutla temas eder. Oksitlenen ve sarı renk veren ter ve vücut yağının birikmesi.