Beta karoten canavarı havucun en tatlı hali! Havuç topu tarifi, enerjiden uçacaksınız

Havuç topları sağlıklı atıştırmalıklar arasına giriyor. Havuç topu tarifinde yok yok. Yulaf, tarçın, fındık... İşte şifa dağıtan havuç topu tarifi...

Hilal Çakır

Havuç topu için havuçları rendeledikten sonra 3 dakika kavurmanız gerekiyor. Peki enerji veren ve lezzetli havuç topları nasıl yapılır?

HAVUÇ TOPLARI İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı rendelenmiş havuç

1 su bardağı yulaf ezmesi

1/2 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık

1/2 su bardağı Hindistan cevizi rendesi

1/4 su bardağı bal

1 tatlı kaşığı tarçın

Bir tutam tuz

Üzeri için Hindistan cevizi rendesi

YAPILIŞI

Rendelenmiş havuçları tavada yumuşayana kadar pişirin. Bunun için yaklaşık 2-3 dakika yeterli olacaktır.

Bu işlem havuçların daha kolay işlenmesini sağlar.

Havuçları bir karıştırma kabına alın ve üzerine yulaf ezmesi, dövülmüş ceviz veya fındık, Hindistan cevizi rendesi, bal, tarçın ve tuz ekleyin.

Tüm malzemeleri iyice karıştırın, böylece homojen bir karışım elde edin.

Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak toplar şeklini verin.

Hazırladığınız havuç toplarını bir tabağa veya tepsiye dizin.Üzerlerine hindistancevizi rendesi serpin.

Havuç toplarını buzdolabında yaklaşık 30 dakika boyunca dinlendirin. Böylece daha sıkı bir dokuya sahip olurlar.

Daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!