Beşameli en çok bu haliyle seveceksiniz! Beşamel soslu güveçte bonfile yemeği tarifi

Benim Yemeğim'in bugün menüsü beşamel soslu güveçte bonfile yemeği oldu. Beşamel soslu güveçte bonfile yemeğine kereviz aromasıyla lezzet katıyor. Beşamel soslu güveçte bonfile yemeğini iştah açıcı görüntüsüyle misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Peki, beşamel soslu güveçte bonfile yemeği nasıl yapılır? Beşamel soslu güveçte bonfile yemeği tarifinin püf noktaları nelerdi

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Benim Yemeğim yarışmasında 15 Temmuz 2021 Perşembe günü beşamel soslu güveçte bonfile yemeği yarışıyor. Beşamel soslu güveçte bonfile yemeğinin püf noktası ise pişirme süresi. Peki, beşamel soslu güveçte bonfile yemeği nasıl yapılır? Beşamel soslu güveçte bonfile yemeği tarifinin püf noktaları nelerdir? İşte Şef Rafet İnce'nin mutfağından beşamel soslu güveçte bonfile yemeği...

BEŞAMEL SOSLU GÜVEÇTE BONFİLE YEMEĞİ TARİFİ

MALZEMELER

200 gram dana bonfile

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

1 adet sarı biber

7 adet istiridye mantarı

1 adet kereviz sapı

2 dal biberiye

1 çay kaşığı tane kişniş

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz ve karabiber

BEŞAMEL SOS İÇİN

2 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet yumurta

Yarım çay kaşığı muskat

Tuz ve karabiber

ÜZERİ İÇİN

100 gram taze kaşar

BEŞAMEL SOSLU GÜVEÇTE BONFİLENİN YAPILIŞI

Jülyen doğradığımız bonfileyi zeytinyağında kavurmaya başlıyoruz. Soğan, kereviz, sarı biberleri jülyen doğruyoruz. Önce soğanları ete ilave edip kavuruyoruz ve sarımsağı ezip doğradıktan sonra ete ekliyoruz. Kereviz sapı ve sarı biberi de ilave edip kavuruyoruz. Dalından ayırıpp incelttiğimiz biberiyeleri ve jülyen doğradığımız mantarları ekliyoruz. Son olarak havanda dövdüğümüz kişniş, tuz ve karabiberi ekliyoruz.

BEŞAMEL SOSUNUN YAPILIŞI

Tereyağını zeytinyağıyla eritiyoruz. Unu ilave edip kavuruyoruz. Sütü ekledikten sonra karıştırıyoruz. Muskat, tuz ve karabiberi ilave edip biraz daha karıştırıyoruz. Yumurtanın sarısını beşamele ekleyip pişmemesi için hızlıca karıştırıyoruz.

Güvece hazırladığımız bonfileli harcı yerleştiriyoruz. Üzerine beşamel sosu ilave edip rendelediğimiz kaşarları ekliyoruz. 10 dakika üzeri kızarana kadar fırında bekletiyoruz.