Her kandilde olduğu gibi Berat Kandili'nde de en çok araştırılan tarif kandil simidi oldu. Şaban ayının 15. gecesi olan Berat Kandili'nde ailesini mutlu etmek isteyenler evinde ikramda bulunuyor. Evde kandil simidi tarifi arayanlar yemek sitelerini araştırmaya başladı. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidinin püf noktası nedir?
Kandil simidini ister mahlepli ister sirkeli yapabilirsiniz. Evde bulunan malzemelerle en kolay tarif haberimizde...
KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ
125 gram margarin
2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı kadar un
ÜZERİ İÇİN
2 yumurta akı
Susam (ya da çörek otu)
KANDİL SİMİDİ TARİFİ
Kandil simidinin püf noktası malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. Oda sıcağında bekletilen yumurtaların sarısını ve beyazını ayırarak kandil simidini hazırlamaya başlayın. Bir kabın içerisine 3-4 su bardağı kadar un dökün ve unun ortasına bir çukur açın. Margarin, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri una açtığınız çukura ekleyin.
Malzemeleri ekledikten sonra unu yoğurmaya başlayın. Bir süre boyunca unu yoğurduktan sonra ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamur bu kıvamdayken azar azar un eklemesi yaparak yoğurmayı sürdürün.
Hazırladığınız hamurdan parçalar ayırın ve hamur parçalarını rulo hâline getirerek küçük simitler şeklinde birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kandil simitlerini dizin. Ardından kandil simitlerinin üzerine yumurta sürün ve susam ya da çörek otunu serpip önceden 190-200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin. Simitler pişince servise hazır hâle getirin.
KANDİL SİMİDİNİN PÜF NOKTASI
Malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Kandil simitlerinin dağılmamasını sağlamak için; tepsiyi fırından çıkarıp soğumaya bırakın.