Berat Kandili için en kolay helva tarifi! Lokum gibi irmik helvasının püf noktası…

Kandil helvası tarifi, bugün Berat Kandili'nin idrak edilecek olmasıyla birlikte araştırılmaya başlandı. İslam dünyası için büyük manevi değere sahip olan Berat Kandili asırlardır kutlanıyor. Berat Kandili'nde helva yapıp dağıtmak isteyenler en kolay irmik helvası tarifini araştırıyor. Peki Berat Kandili için en kolay helva tarifi nasıl yapılır? İşte en kolay lokum gibi irmik helvası tarifinin püf noktası...

KADİR TEKİN

Bugün idrak edilecek Berat Kandili dolayısıyla birçok kişi Kandil helvası tarifleri araştırmaya başladı. Hicri takvime göre Şaban Ayı'nın 15. gecesi idrak edilen Berat Kandili, Müslümanlara günahlardan tövbe etme fırsatı sunuyor.

LOKUM GİBİ İRMİK HELVASININ PÜF NOKTASI...

Berat Kandili'nde sevdiklerine, komşularına ve akrabalarına helva yapıp dağıtmak isteyenler en kolay ve en lezzetli kandil helvası tarifini araştırmaya başladılar. İşte en kolay lokum gibi irmik helvası tarifi...

BERAT KANDİLİ İÇİN EN KOLAY LOKUM GİBİ İRMİK HELVASI TARİFİ

Malzemeler:

1 su bardağı irmik,

1 su bardağı toz şeker,

1,5 su bardağı süt,

2 yemek kaşığı tereyağı,

2 yemek kaşığı sıvı yağ,

1 yemek kaşığı çam fıstığı (isteğe bağlı).

Hazırlanışı:

Süt ve şekeri bir cezveye koyup karıştırarak ılıtın. Şekerin tamamen erimesini sağlayın, ancak sütü kaynatmayın.

Bir tencereye tereyağını ve sıvı yağı alın. Yağ eridikten sonra irmiği ekleyin ve kısık ateşte kavurmaya başlayın.

Rengi altın sarısı olana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Eğer çam fıstığı kullanıyorsanız, irmikle birlikte ekleyin ve kavurun.

İrmik istediğiniz renge ulaştığında dikkatlice şekerli süt karışımını ekleyin. Bu aşamada dikkatli olun çünkü karışım sıçrayabilir.

Karışımı iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 5-10 dakika kadar demlenmeye bırakın.

Ocaktan aldıktan sonra karışımı birkaç dakika dinlendirin. İsterseniz dondurma veya kaymakla servis edebilirsiniz.

Berat Kandili için en kolay lokum gibi irmik helvası tarifiniz hazır. Afiyet olsun!