Benim Yemeğim hamsili pilav tarifi! Hamsili pilavın püf noktası nedir, nasıl yapılır?

Ekranların sevilen yemek yarışması Benim Yemeğim Programı'nda bugün yarışmacılar hamsili pilavı beğendirmeye çalışacak. Şef Rafet İnce'nin sunduğu Benim Yemeğim Programı'nda sunulan yemek tarifini ekran başında izleyenler için adım adım anlattık. Peki, hamsili pilav nasıl yapılır? Hamsili pilav tarifi ve malzemeleri haberimizde...

Benim Yemeğim Programı'nın 8 Mart tarihli menüsü hamsili pilav. Özellikle Karadeniz Bölgesi'nde çok sevilen hamsili pilav tarifi için yarışan yarışmacılar yemek konusunda hünerlerini sergileyecek. Peki, hamsili pilav nasıl yapılır? Şef Rafet İnce yemek tariflerinin püf noktalarını paylaşarak hem izleyenleri hem de yarışmacıları yönlendirecek. İşte Benim Yemeğim hamsili pilav tarifi ve malzemeleri...

HAMSİLİ PİLAV MALZEMELER

2,5 su bardağı önceden ıslatılmış pirinç

Yarım kg hamsi

1 adet soğan

2 yemek kaşığı kuş üzümü

3 yemek kaşığı ezilmiş yer fıstığı

3 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı yenibahar

1 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

2 diş sarımsak

Taze nane

Dereotu

Maydanoz

HAMSİLİ PİLAV TARİFİ

Hamsili pilav tarifi için tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyuyoruz. Üzerine tereyağını ekliyoruz.

Soğanları küp küp doğrayıp kuş üzümü ve yer fıstığı ile birlikte tencereye ilave ediyoruz.

Güveçlerin içerisini yağlayıp hamsiyi yarısı dışarıda kalacak şekilde içine diziyoruz.

Kavrulan malzemelerin içine pirinci ekliyoruz.

Tarçın, yenibahar, şeker, kırmızı toz biberi de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.

Nane, dereotu ve maydanozu da ince ince doğrayıp pilava ilave ediyoruz.

Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırıyoruz.

Daha sonra suyunu ekleyip yaklaşık 1 dakika yüksek ateşte pişirip, sonra altını kısıp 8 dakika daha pişirip ocağı kapatıyoruz.

Pilavı, hamsileri dizdiğimiz güveçlerin içine koyuyoruz ve fırında 180 derecede 10 dakika pişiriyoruz.

Fırından çıkarıp ters çevirip sunum yapıyoruz. Hamsili pilav hazır. Afiyet olsun...