Belli oldu: Kırkayak ve banyo böcekleri bu yüzden geliyor! O haşerelerden kurtulmanın yolu...

Kırkayak ve banyo böcekleri, evin çeşitli yerlerinde bir anda ortaya çıkabilir. Bu sebeple o haşerelerin neden evlere geldikleri pek çok insan tarafından merak ediliyor. Öte yandan kırkayak ve banyo böceklerinin evlere geliş sebeplerinden bazıları adeta belli oldu. İşte o haşerelerden kurtulmanın yolları…

Kırkayak görüntü olarak solucanı andırıyor. Ancak ayakları sayesinde solucandan ayırt edilebiliyor. Öte yandan banyo böcekleri, gri ve parlak gövdeleri ile dikkat çekebiliyorlar. Bunun yanı sıra söz konusu böcekler evlere girdiklerinde bazı insanların tedirgin olmalarına neden olabiliyorlar.

Banyo böcekleri ve kırkayakların insanlarda tedirginlik hissi oluşturması, o haşerelerden kurtulmanın yöntemlerini de merak ettirebiliyor. Ayrıca bu noktada neden evlere geldiklerinin de bilinmesi öneriliyor.

O HAŞERELERDEN KURTULMANIN YOLLARI

Kırkayak ve banyo böceklerinden kurtulmanın çeşitli yolları bulunuyor. Ayrıca bu yollardan bazıları kimyasal, bazıları doğal olarak ön plana çıkıyor. Nitekim o haşerelerden kurtulmanın doğal yollarından bazıları aşağıda yer alıyor.

Banyo böceklerinin salatalık kokusundan rahatsız oldukları söyleniyor. Bu sebeple o haşerelerin görülme ihtimali bulunan yerlere salatalık kabuklarının bırakılması öneriliyor. Bu sayede banyo böceklerinden kurtulmak mümkün olabilir.

Nane ve nane gibi keskin kokulu uçucu yağlar, kırkayakları evden uzaklaştırma konusunda yardımcı olabilir. Bu yöntemde tek yapılması gereken, kırkayakların görülme ihtimali bulunan yerlere nane ve nane gibi keskin kokulu uçucu yağların sıkılması. Bu sayede o haşerelerden kurtulmak mümkün olabilir. Öte yandan bu yöntem kırkayakların yanı sıra banyo böceklerinden kurtulmaya da yardımcı olabilir.

KIRKAYAK VE BANYO BÖCEKLERİ BU YÜZDEN GELİYOR

Haşerelerin evlere gelmesinin bazı sebepleri adeta belli oldu. Nitekim o sebeplerden birkaçı aşağıda yer alıyor.

Evlerde rutubet bulunması, kırkayakların gelmesine neden olabilir. Zira rutubetli ortamlarda görülebilen söz konusu haşereler, genellikle yaprak ve taş yığıntılarının arasında görülseler de rutubetli evlere sızabilirler. Bu nedenle evlerdeki nemli bölgelerin kurutulması, çatlak ve delik bulunuyorsa kapatılması öneriliyor.

Evlerde ıslak ve nemli alanların bulunması, banyo böceklerinin gelmesine sebep olabilir. Bu nedenle evlerdeki nemli ve ıslak bölgelerin hem kuru hem de temiz tutulması öneriliyor. Bu sayede o haşerelerin gelmesi önlenebilir.

Kertenkele ve kulağakaçan bu yüzden geliyor! İşte o haşereleri evden göndermenin basit yolu