Belinizi kalınlaştıran en popüler 10 besin

İnce bel birçok kadının hayallerini süslüyor. Spor salonlarında ter döken sporcular ince belin hayaliyle yaşıyor. Fakat sporun yanı sıra beslenmeye de dikkat etmeli. Yağlı ve kızartılmış besinler kilo alımına yol açıyor. İşte belinizi kalınlaştıran besinler...

Bir güzellik standartı olan ince bele sahip olmak sanıldığı kadar kolay değil. Beslenmeden uyku düzenine kadar birçok konu kilo almayı etkiliyor. Peki incecik bir bel ve fit görünüm için hangi besinlerden kaçmalı? İşe yanıtı...

BEL KALINLAŞTIRAN BESİNLER

NOODLE

Noodle öğrencilerin tercih ettiği pratik ve hızlı yemeklerden olsa da ne yazık ki göbek yapan yiyeceklerin başında geliyor. 1 tabak noodle yani 8 kaşık noodle da 464 kalori bulunuyor.

DONUT

Donut lezzetli olmasının yanı sıra bol kalorili. Bir tanesinde 260 kalori bulunuyor. İki üç adet yediğimizi düşünürsek fazlaca kalori alırız. Dolayısıyla incecik bir bel için arada sırada donut yemek daha doğru bir karar olacak.

CİPS

Glisemik indeksi yüksek ve işlenmiş gıdalar vücutta hemen yağ olarak depolanır. Bunlardan biri de cips. Sadece 15 adet cips de yaklaşık 160 kalori bulunuyor. Cips yerine yağsız patlamış mısır tercih ederseniz daha sağlıklı bir tercih yapmış olursunuz.

SOSİSLİ SANDVİÇ

Sosisli sandviçte 390 kalori bulunuyor. Üzerine ketçap, mayonez, hardal eklediğinizde bu kalori değeri artıyor. Eğer incecik belim olsun diyorsanız bu yiyecekten uzak durmalısınız.

ETLİ PİZZA

Pizza aslında sağlıklı bir yiyecek. Ancak sosisli, jambon gibi etli pizzaların sadece bir diliminde 300 kalori bulunuyor. Dolayısıyla pizza tüketimini abartmamakta fayda var.

BURGER

Fast food denilince ilk akla zararlı yağlar geliyor. Bir dev burger, tek başına 1.000 kalori ve 75 gram yağ içeriyor. Kalın belli olmak istemiyorsanız burgerlerden uzak durmalı onun yerine yağsız kıymadan yapılmış burgerleri tercih etmelisiniz.

PATATES KIZARTMASI

Bir porsiyon patates kızartmasında 536 kalori bulunuyor. Üzerine ketçap, mayonez gibi soslar eklediğinizde kalori miktarı daha da artıyor.

DONDURULMUŞ GIDALAR

Dondurulmuş gıdalar pratik, kolay ancak fazlasıyla trans yağ içeriyor. Bu gıdaları tüketmek kolayınıza geliyorsa, egzersiz yapmayı ihmal etmemeniz gerekiyor.

HAZIR MEYVE SULARI

Meyve suların içinde tatlandırıcı ve göbek yapıcı maddeler bulunuyor. Dolayısıyla katkı maddeli kapalı meyve suları göbeğin yağlanmasına ve belinizin kalınlaşmasına neden olabiliyor.