Bebeklerin iştahını yüzde 90 açan püreler ve meyveler! Diş çıkarırken bile yiyorlar

Anne babaları en çok üzen durumların başında bebeklerin iştahsızlığı geliyor. Bebeklik döneminde diş çıkarma, gaz, enfeksiyon gibi bazı hastalıklar iştahsızlık sebebi olabilir. Sağlık sorunu dışındaki iştahsızlığın çözümü ise püre ve meyveler. İşte bebeklerin iştahını yüzde 90 açan püreler ve meyveler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Bebeklerde iştahsızlık sorununu aşmak zor fakat imkânsız değil. Doğru meyveler ve püreler bebeklerde iştahsızlığı azaltıyor. Bebeğiniz meyveleri yemeye başladığında günde iki kez demir yönünden güçlü meyveleri yedirebilirsiniz. İştahsızlık için bebeğinize her gün farklı renkte meyve ve sebzeler verin. Yemek sırasında boğulmayı önlemek için önlem alın.

Araştırmalar, yeni gıdaların tanıtılmasına iki veya üç gün ara verilmesinin, çocuğun gıda alerjisi geliştirip geliştirmeyeceğini etkilemediğini göstermiştir. Bebeğin iştahını artıran diğer bir konu ise atıştırmalıkların azaltılması ya da ortadan kaldırılmasıdır.

BEBEĞİN İŞTAHINI ARTIRAN SEBZELER

Bebeğinizin çeşitli besin maddelerini almasını sağlamak için her gün farklı renkli sebzeleri tercih edin. Bebeğiniz ilk başta yumuşak ve hafif tatlı olan sarı ve turuncu sebzeleri tercih edebilir. Brokoli ve Brüksel lahanası gibi acı olabilen koyu yeşillere karşı daha az hevesli olmalarına şaşırmayın.

Havuç, kabak, mısır, tatlı patates, kuşkonmaz, kabak, yeşil bezelye, karnabahar, yaban havucu gibi sebzeleri tercih edebilirsiniz.

BEBEĞİN İŞTAHINI ARTIRAN MEYVELER

Mevsimine göre değişse de elma, muz verilebilir. Muz altı aydan sonra tanıtılabilir. Muzlu smoothie, shake, puding veya sadece muz püresi yapabilirsiniz.

DİŞ ÇIKARIRKEN HANGİ YİYECEKLER EN İYİSİDİR?

1. Yumuşak yiyecekler

Bebekler diş çıkarırken sadece yumuşak yiyecekler ve pürelerle yetinmek isteyebilir. Bir meyve, sebze püresi veya yumuşak bir makarna, tost arasındaki yumuşak peynir diş çıkarırken sevdikleri yiyeceklerdir.

2. Soğuk yiyecekler

Soğutulmuş yiyecekler yanan diş etlerinin ısısını alabilir. Yoğurt burada kolay bir seçenektir. Buzdolabından çıkardıktan sonra verdiğiniz yoğurt damaklarını rahatlatır. Bunun yanında soğuk salatalık, elma da verilebilir.

Başarıyı 10'a katlayan meyve! Çocukları okula o meyveyle gönderin, hafızayı güçlendiriyor