Bebekleri uykusundan uyandıran 3 sağlık sorunu

Bebeklerin ağlaması çoğu kez bir sağlık problemi anlamına gelir. Alacağınız birkaç önlemle bebeğin uyku sorununu çözebilirsiniz. Özellikle uykudan ağlayarak uyanan bebeklerin sağlık problemlerini bir araya getirdik.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Bebeklikte yaşanan sağlık problemlerine karşı anne babaların bilinçli olması hem yapılan yanlışları azaltıyor hem de bebeklerin rahat uyumasını sağlar. Özellikle bebeklerin ağlayarak uyanması birçok anne babayı tedirgin eder. Çünkü genelde bu durumun bir sebebi olur. Peki, bebekler neden ağlayarak uyanır?

1. KULAK ENFEKSİYONU: Çoğu ebeveyn bebeklerde kulak enfeksiyonunu anlayamaz. Soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ve sinüzit gibi rahatsızlıklar, bu hastalığın meydana gelmesinde belirleyici bir rol oynar. Ağlama ve huzursuzluğun yanı sıra bebek ellerini sürekli kulağına götürüyorsa bu durum kulak ağrısına işarettir.

2. DİŞ ÇIKMASI: Diş çıkması da bebekleri uykusundan kaldıran durumlardır. Bebekler bu süreçte ateşlenebilir ve iştahsız olabilir.

3. GENİZ ETİ SORUNU: Ağzı açık uyuyan ve horlayan bir bebekte geniz eti büyümesine bağlı durum olabilir. Bu da bebeğin ara ara uyanmasına neden olur.

Antibiyotikle gelen 3 sağlık sorunu

Kışa özel bere ve atkı modelleri