Bebekleri diş ağrısından kurtaran zeytinyağlı karışım! O baharatı ekleyin ve damaklara sürün

Bebeklerin diş çıkarma süreci biraz ateşli biraz sancılı ve ağlama nöbetleriyle geçiyor. Bu süreci uykusuz geçiren anne babalar çareyi doğal yöntemlerde arıyor. Bebeklerin diş çıkarma sürecinde ağrı kesici arayanlar için birkaç yöntem var. İşte bebeklerde diş ağrısını hızlı geçiren yöntemler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Bazı bebeklerin diş çıkarma süreci yorucu ve ağrılı geçer. Özellikle küçük bebekler ilaç kullanamadığından bu süreç ağlama nöbetlerine dönüşür. Bu yüzden anne babalar bebeklerde diş ağrısı için doğal yöntemleri araştırır. Peki, zeytinyağı-karanfil ikilisini hiç denediniz mi? Genel olarak bebekler için denenmiş diş ağrısını geçiren yöntemleri sizler için derledik.

BEBEKLERDE DİŞ AĞRISINI GEÇİREN YÖNTEMLER

Karanfil-zeytinyağı: Karanfilin diş ağrısına iyi geldiğini biliyoruz. Karanfili ezin ve zeytinyağının içine ekleyin. Karıştırın ve diş çıkacak damaklara sürün.

Sumak-zeytinyağı: Sumak ve zeytinyağını karıştırın. Damaklara sürün.

Soğuk ürünler: Bebekler diş çıkarma sürecinde ateşlenir. Özellikle ağız kısmı çok sıcak olur. Bu yüzden emziğini dolaba koyun ve ağrıdan dolayı ağlamaya başladığında verin. Bebek emziği diş çıkacak yere doğru götürecektir.

Bir başka öneri de meyve koymak için satılan süzgeçli ürünler. Elma gibi sert olan bir meyveyi dolaba koyun. Soğuduktan sonra süzgeçli ürüne yerleştirin ve bebeğe verin. Diş çıkacak damakları kaşıdığını göreceksiniz.

Bunların yanında kefir ve ayran da bebeği rahatlatacaktır. Çok soğuk olmamasına özen gösterin.

Soğutulmuş ağız mendili de dişlerdeki kaşıntı ve ödemi hafifletecektir.

Bu süreçte bebeğin bol su içmesine ayrıca özen gösterilmelidir.

BEBEKLERİN DİŞİ ÇIKTIĞINDA ATEŞ KAÇ OLUR?

Uzmanlar, genelde bebeklerin diş çıkarma sürecinde ateşin en fazla 38 olabileceğini belirtiyor. 38 üzeri olan ateşli durumlarda mutlaka doktora götürülmeli, artması durumunda ılık duş aldırılmalıdır.