Bebeklere anne sütü dışında keçi sütü verilir mi?

Bebeklerin gelişimi için gerekli olan en faydalı besin anne sütüdür. Ancak anneler bebekleri için alternatif sütlerde muhafaza eder. İnek sütü ilk alternatif olarak düşünülürken uzmanlardan farklı bir açıklama geldi. Keçi sütündeki protein en faydalı besindir. Peki bebeklere anne sütü dışında keçi sütü verilir mi? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Yapılan bilimsel araştırmalarda keçi sütünün yüksek oranda protein barındırdığı ortaya çıkarıldı. Bu da bebeklere keçi sütü verilip verilmeyeceği konusundaki fikir ayrılıklarını ortaya çıkardı. Uzmanlar ek gıda sürecinde bebeklere keçi sütünün verilmesi konusunda yaptıkları araştırmada varılan sonuç herkesi şaşırttı.

Ek gıda evresinde bebeklere genellikle inek sütü verilir. İçeriğindeki yüksek kalsiyum bebeğin gelişimine destek olurdu. Ancak inek sütü bebeklerde laktik asit nedeniyle ciddi alerjik komplikasyonlara neden olur. Uzmanlar bebeklerin bu süreçte sağlık sorunları yaşamaması için alternatif bazı süt ürünlerinin başında keçi sütü olabileceğini söyledi.

PEKİ BEBEKLERE ANNE SÜTÜ DIŞINDA KEÇİ SÜTÜ VERİLİR Mİ?

Magnezyum, fosfor ve potasyum barındıran keçi sütü çok az miktarda laktik asit barındırır. Bu asit sayesinde bebeklerin bağırsaklarında gaz oluşmaz. Çünkü inek sütü laktik asit barındırdığından gaz sıkışmasına neden olurdu.

Ayrıca keçi sütü inek sütüne oranla daha yoğun olduğundan bebeklerin yutkunma aktivasyonuna destek olur.

A vitamini barındırdığından keçi sütü kemik ve kas gelişimini kolaylaştırır.

Homajen protein barındıran keçi sütü vücut tarafından daha hızlı enzimlenir. Bu da bağışıklığı güçlendirir.

Özellikle keçi sütünden yapılan yoğurt sayesinde mide ve karaciğer sorunlarını ergenliğe kadar yaşamaz.

Hamilelik sürecini zorlaştırıyor! Genellikle doğum sancılarıyla karıştırılıyor