Bebeklerde en çok görülen hastalık! Gece boyu ağlamalarına neden olur

Bebeklik döneminde en çok görülen hastalıklardan biri kulak tıkanmasıdır. Gece ağlamalarına neden olan kulak tıkanmasını evde doğal yollarda iyileştirmek mümkün. Peki bebeklerdeki kulak tıkanmasına ne iyi gelir? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Bebeklerde gelişim süresi oldukça riskli geçer. Çünkü burun ve kulak tıkanıkları bu dönemde artar. Bebeklerin virüslere karşı daha hassas olduğu bu dönemlerde gece ağlamaları artar. Birçok bebek bu tarz hastalıklardan kaynaklı sıkıntılı uykular geçirir.

Şiddetli ve kronik olmadığı sürece evde de tıkanıklığa müdahale edilebilir. Bebeklerdeki tıkanık için çok dikkat etmek lazım. Çünkü kronikleşince ilerleyen yaşlarda sıkıntılara neden olur.

BEBEKLERDEKİ KULAK TIKANIKLIĞINA NE İYİ GELİR?

ZEYTİNYAĞI

Tıkanmış kulaklar için en iyi doğal çözüm zeytinyağıdır. Yüzyıllardır alternatif tıpta kullanılan zeytinyağı, kulakta biriken tıkanmayı yumuşatır. Böylece kolayca kirin çıkmasına neden olur.

SARIMSAK YAĞI

Sarımsak yağı hem kiri temizler hem de güçlü antibiyotiktir. Bu sayede kulak içi hem temizlenir hem de virüsler engellenmiş olur. Kulak çöpünü sarımsak yağına batırın ve kulak girişinden damlatın.

ELMA SİRKESİ

Asidik baz olan elma sirkesi, mikrop öldürmede oldukça etkilidir. Tıkanan kulaklar için bir tatlı kaşığı elma sirkesini suyla seyreltin pamuk yardımıyla kulağınıza damlatın. Hem kiri temizlemiş olursunuz hem de bir daha tıkanma yaşanmamış olur.

Canan Karatay dünyanın sırrını duyurdu! Tüketmeyeni pişman eden besin