Bebekler kahvaltıda ne tüketmelidir?

Anneler ek gıda sürecinde bebeklerine ne verecekleri konusunda kararsızlık yaşayabiliyor. 8 aydan sonra bebeklerin kahvaltı ihtiyacı daha artabiliyor. Peki bebek kahvaltısı nasıl olmalıdır?

Bebeklerin öğünlerinde vitamin ve protein ağırlık olmalıdır. Peki bebekler kahvaltı nasıl beslenmeliler? Hangi besinler bebeklerin gelişimi sağlar? İşte yanıtı...

8 AYLIK BEBEK EKMEK YİYEBİLİR Mİ?

Bebeklerin beslenme biçimi onların sindirim sisteminin gelişimiyle paralel ilerler. Altı aydan sonra katı gıdaları tüketmeye başlayan bebek yavaş yavaş birçok besinle tanışır. 8 aylık bebek kahvaltısı bebeğin bildiği ya da öğreneceği besinlerden oluşur.

Bu besinler bebeğin zorlanmadan yutacağı yumuşaklıktadır. Ağız ve diş yapısı henüz gelişmekte olan bebeklerin bu zaman diliminde sert bir şey yememesi gerekir. Çünkü bebek sert yapılı besinleri ağzında öğütemez. Ekmek de bebeğin tek başına yiyemeyeceği bir sertliktedir. Fakat süt ya da suyla yumuşatılan ekmeğin iç kısmının ufak parçalarla bebeğe verilmesinde bir sakınca yok.

Yine de bebeğin kahvaltısı için ekmek yerine daha kolay tüketilen besinleri tercih etmek doğru olur.

EN SAĞLIKLI 8 AYLIK BEBEK KAHVALTISI NASIL OLMALI?

Yeni beslenme alışkanlıkları ile tanışan bebek için en iyi kahvaltı faydalı enzimlere sahip besinlerden oluşur. 8 aylık bebek kahvaltısı bebeğin protein, vitamin gibi yararlı minerallerle tanışması için uygundur.

Bu yüzden protein bakımından zengin yumurta sarısı ya da bir meyve püresi bebeğin doyması için ideal bir kahvaltı olarak görülebilir. Bu kahvaltının parmak gıdalar ile de renklenme şansı vardır. Bebek için sağlıklı bir şekilde beslenmesi ve ek gıdalarla tanışması için bu kahvaltı idealdir.

Ek gıdalara merhaba diyen bir bebeğin 8 aylıkken tatmaya başladığı kahvaltı besinleri bebeğin gelişiminde büyük bir role sahiptir.