Bebekler için en şifalısı! Soğuk havalarda banyo nasıl yaptırmalı?

En önemli durumlardan biri bebeklere yaptırılan banyodur. Tek bir yanlış bebeğin ömür boyu sağlığını etkiler. Bebekler için şifalı banyolar vardır. Peki soğuk havalarda banyo nasıl yaptırılmalı? Yanıtı detayda...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

İlk doğan bebeğe 6 saat boyunca banyo yaptırılması yasaktır. 6 saat sonra sadece ılık suyla yıkanır. Ancak bu durum tam bir banyo sayılmaz. Bebeklerin banyo macerası göbek bağından tamamen kurtulduktan sonradır. Çünkü mikrop ya da enfeksiyon kapma riski fazladır.

2 hafta sonra tamamen düşen göbek bağı sonrası bebeklere banyo yaptırılabilir. Bu macera da ise oldukça dikkatli olmak gerekir. Gelişim çağındaki bebeklerin kemik yapısı henüz oturmadığından tutarken ya da hareket esnasında hasar bırakabilir.

SOĞUK HAVALARDA BANYO NASIL YAPTIRILMALI?

Haftada 2 kez banyo yaptırmanız yeterli. Geniş bir küvet tercih edin. Soğuk havalarda bebek için ortamı sıcak tutmanız lazım. Henüz vücutları ısı kontrolü yapmaz. Bu yüzden hastalıklara davetiye çıkar. Bunun olmaması için bebeğinizin üstündekileri çıkarmadan önce ortamın sıcaklığını artırın.

Banyo sonrası hemen havluya sarın. Bebeklerinizin için gücü düşük fön makinesi alın. Saçları olmazsa bile kurulayın. Kıyafetlerini giydirip sarıp sarmalayın. Bebeklerin hastalanması kötü değil ancak büyük hastalıkları ilk 3 ay kaldıramazlar.

BEBEKLER İÇİN EN ŞİFALI BANYO!

Küvette ılık su doldurun. Bir tatlı kaşığı kekik, lavanta ve ada çayını karıştırdığınız bir kese yapın.

Bu keseyi suyun içine koyun. Bebeğinizi kimyasal şampuanlardan ziyade doğal sabunlarla yıkayın.

İlk 3 aya yakın çok keselemeyin.

Bebekleri tutarken boyun ve sırt kısımlarına dikkat edin.

Çocuklarda aniden başlayan kulak ağrısına dikkat! Sağırlığa kadar ilerliyor

Çocuklar arasında bu hastalık giderek artıyor! Uykusuzluğa en darbeli doğal çay...