Bebekler diş çıkarırken neden iştahsız olur?

Diş çıkarma süreci sancılı olabilir. Ağrılı ve zor bir süreç olan diş çıkarma hem bebek hem ebeveynler için zor olabiliyor. Peki diş çıkarma neden zorlu bir dönem? İşte yanıtı...

Bebeklik döneminin ağrılı olan kısmı diş çıkarma. Bebekler bu dönemde iştahsız ve huysuz olurlar. Ateş ve baş ağrısı da huysuzlanmalarına neden olur. Peki ama neden?

Bebeklerin diş çıkarma sürecinde iştahsız olduğu biliniyor.

BEBEKLER DİŞ ÇIKARMA SÜRECİNDE NEDEN İŞTAHSIZ OLUR?

Diş çıkaran bebekler neden iştahsız olur sorusu ebeveynlerin sıkça kafasını kurcalar. Bebeklerin diş çıkarması sırasında yemek yemede zorluk yaşaması oldukça yaygın bir durumdur. Bu süreçte bebeklerin ağzı hassaslaşır ve dişlerin çıkacağı bölgelerde ağrı hissedebilirler. Bu nedenle bebeklerin diş çıkarma döneminde iştahsız olmaları veya yiyecekleri reddetmeleri oldukça normal bir durumdur.

Diş çıkarma sürecinde bebeğin ağzının hassaslaşması ve ağrı hissetmesi nedeniyle bazı bebeklerin sıvı gıdaları tercih etmeleri ve katı yiyeceklerden kaçınmaları olasıdır. Ayrıca bebeklerin diş çıkarma döneminde tükürük salgısı artar ve bu da mideyi rahatsız edebilir bu da iştahsızlık ve kusma gibi semptomlara neden olabilir. Ebeveynler bebeklerinin diş çıkarma döneminde onlara uygun besinler sunarak ve sıvı gıdalarla besleyerek yardımcı olabilirler. Ayrıca bebeğin diş kaşıyıcılarına veya soğuk havlulara ısırması ve diş çıkarma ağrısını hafifletmesi için yardımcı olabilir.