AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Bebek kaşıntıları hem anne babayı hem de bebekleri uyutmuyor. Özellikle yaz aylarında çok sık görülen bebek kaşıntıları genelde kuru ve hassas ciltlerde oluyor. Döküntülerin çoğu zararsızdır ve kendiliğinden geçer. Fakat bazıları da egzamaya ve kurdeşene dönüşür. Hatta bazı durumlarda cilt durumu kronikleşebilir ve tedavisi zor olabilir. Atopik egzama olarak da adlandırılan atopik dermatit, dünya çapında beş çocuktan birini etkileyen böyle bir cilt rahatsızlığıdır. Atopik dermatit genellikle bebeklerde doğumun ilk yılında ortaya çıkar ve beş yaşına kadar ve hatta bazen daha da ilerisine kadar ilerler. İltihaplı ve kaşıntılı cilde yol açarak kırmızı ve kuru cilt lekelerine neden olur.
BEBEKLERDE KAŞINTININ SEBEPLERİ VE ÖNERİLER
1. Sabunlara dikkat edin
Bebeğin hassas cildi için özel olarak formüle edilmiş, bitkisel aktifler içeren bebek sabunları kullanın.
2. Sıcak duşlardan kaçının
Bebeğin banyosu için doğru su sıcaklığını koruyun. Sıcak su cildi kurutabileceğinden su ılık olmalıdır. Bebek 10-15 dakikadan fazla yıkanmamalıdır. Fazla suyu çıkarmak için cildi bir havluyla hafifçe vurun ve cildi tamamen kurutmaktan kaçının.
3. Tırnaklarını kısa tutun
Çocuğunuzun tırnaklarını kısa tutun ve cilt tahrişine ve enfeksiyona neden olabilecek kaşınmayı önlemek için kaşınan bölgeleri örtecek ince bir şey giydirin.
4. Cildi nemlendirin
Banyodan hemen sonra bebeğin cildini nemlendirmek için yumuşak ve nemlendirici bir losyon veya krem uygulayın. İyi bir nemlendirici doğal bileşenlerden oluşur. Nemlendirme, cildi nemlendirmeye ve cilt tahrişini gidermeye yardımcı olur.
5. Rahat elbiseler giydirin
Bol pamuklu giysiler bebeğin rahat kalmasına yardımcı olurken, yünlü ve sentetik lifler bebeği çok sıcak tutabilir ve cilt durumunu kötüleştirebilir. Hassas cildi tahriş edebilecek kalın battaniyeler/kıyafetler ile bebeği örtmekten kaçının.
6. Sert kimyasal ürünlerden kaçının
Mineral yağlar, parabenler, kokular ve yapay renkler içermeyen ürünleri seçin.