Bebek dilini dışarı çıkarıyorsa sebep bu olabilir

Bebekler ihtiyaçlarını dile getirmek için ebeveynlerine bazı ipuçları verir. Bunlardan biri de dil çıkarmak. Dili dışarı çıkarmak genellikle bir çocuğun ne zaman emzirilmesi gerektiği sorusuyla ilgilidir. Fakat başka anlamada gelebilir. İşte bebeklerin vücut dilini anlamanın yolları…

Bebeklerin dilini dışarı çıkarmasının birçok anlamı var. Dili dışarı çıkarmak genellikle bir çocuğun ne zaman emzirilmesi gerektiği sorusuyla ilgilidir.

DİLİNİ DIŞARI ÇIKARMANIN SEBEPLERİ

Yenidoğan anne sütü ile beslenen bebeklerin dilini dışarı çıkarması, dudaklarını yalaması veya parmaklarını emmesi susuzluk belirtisidir.

Çocuğunuzun içmek isteyip istemediğinden emin değilseniz, ona memeyi teklif etmelisiniz. Bu şekilde, çocuklarınızın sinyallerini yorumlamayı erken öğrenirsiniz. Emzirilen bir çocuk çok sık ememez. Güçlü bir çocuk da bu pozisyonda uyuyabilir.

Biraz daha büyük bebekler de meraklı oldukları için dillerini çıkarmayı severler. Burada da dudaklarını yalamayı severler.

Bebekler genellikle diş çıkarma sırasında şişmiş diş etlerinin kaşınmasını gidermek için dillerini kullanmaya çalışırlar veya vücutlarının eğlenceli bir şekilde keşfedilmesi gereken yeni bölümlerini keşfederler.

5 soruya cevabınız EVET ise diyete yüzde 100 hazırsınız