Bayramın vazgeçilmezi su böreğinin püf noktası ve yapılışı

Bu yıl koronavirüs nedeniyle bayram ziyaretleri olmasa da evlerde bayram telaşı başladı. Bayramda gelenek haline gelen su böreği hazırlıkları başladı. İşte ustasından su böreğinin yapılışı ve püf noktası...

DHA

Su böreği Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Peki, gelenek haline gelen su böreği nasıl yapılır? İşte ustasından su böreğinin yapılışı ve püf noktası...

Bu yıl koronavirüs dolayısıyla Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı getirilmesi nedeniyle bayram ziyaretleri gerçekleşmeyecek olsa da Burdur'da vatandaşlar, bayramların olmazsa olmazı su böreğinden vazgeçmedi. İmalathanelerde yoğun şekilde su böreği pişiriliyor.

DHA'ya açıklamalarda bulunan Burdur'da 10 yıldır unlu mamul üretimi yapan Abdullah Akgül, "Su böreği Burdur'umuzun bayramlarda olmazsa olmazlarından. Bu yıl virüs nedeniyle bayramlaşma olmayacak ama hemşehrilerimiz gene de su böreği alışkanlığından vazgeçmedi. Yoğun şekilde çalışarak talepleri karşılamaya çalışıyoruz." dedi.

Mehmet Tokat ise "Su böreği bizim olmazsa olmazımız. Bu bayram diğerlerine göre farklı geçecek. Ziyaretler olmayacak. Misafirlerimize su böreği ikram edemeyeceğiz ama bu Burdur'un bir geleneği." dedi.

SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Üçgen şekilde kesilen yufka önce kaynar suya, ardından soğuk suya atılır. Yufkaları daha sonra tepsiye yerleştirip üzerine peynir ve maydanozunu koyduktan sonra üzerini bütün yufka ile kapatıp pişirme aşamasına geçilir. Döner ocaklarda pişirilen su böreği, servise hazır hale getirilir.