AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Yüksek tansiyon hastaları için bayramlar ve özel günler zor geçer. Çünkü kan basıncını düşürmek ya da dengelemek bayram menüsüyle işkence hale gelir. Fakat sağlıktan ödün vermemek gerekiyor. Çünkü tansiyonu dengeleyen besinler aynı zamanda kalbe de faydalıdır. İşte tansiyonu dengeleyen 3 besin...
TANSİYONU DENGELEYEN 3 BESİN
Uzmanlara göre tansiyon hastalarının mutlaka sağlığa uygun beslenmesi ya da diyet yapması gerekir. Özellikle bazı yiyecekler tansiyon konusunda kurtarıcı olabilir.
Kabak çekirdeği
Kan basıncının kontrolünde etkili olan kabak çekirdeği küçük ama etkili bir kuru yemiş. Kabak çekirdeği yağının da yüksek tansiyon için güçlü bir doğal çaredir. 23 kadında yapılan bir araştırma, 6 hafta boyunca günde 3 gram kabak çekirdeği yağı takviyesinin, bir plasebo grubuna kıyasla SBP'de önemli düşüşlere yol açtığını buldu.
Fasulye ve mercimek
Herkesin mutfağında bulunan fasulye ve mercimek, lif, magnezyum ve potasyum gibi kan basıncını düzenlemeye yardımcı olan besinler açısından zengindir. Çok sayıda çalışma, fasulye ve mercimek yemenin yüksek tansiyon seviyelerini düşürmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir.
Ispanak
Ispanak, antioksidanlar, potasyum, kalsiyum ve magnezyum ile yüklüdür, bu da onu yüksek tansiyonu olan kişiler için mükemmel bir seçimdir. Ispanak çorbası arter sertliğini azaltarak kan basıncını düşürmeye ve kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur.