Bayrama tatlı yetiştiremeyenlere en iyi alternatif! Tam kıvamında sütlaç nasıl yapılır?

Bayram için tatlı yetiştirmeyenler için en iyi alternatif olan sade sütlaç tarifini sizler için araştırdık. Tam kıvamlı olan bu sütlaç tarifi sayesinde kase kase tüketeceksiniz. Peki gerçek sütlaç nasıl yapılır? Yanıtı haberimizde...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Bayram süresinde gelenek haline gelen tatlı ikramlarında baklavanın yanı sıra alternatif tatlılarda var. Hem damakları şenlendiren hem de akıllarda kalan bu tarif sayesinde misafirlerinize ikramda bulunabilirsiniz. Orijinal sütlaç tarifini sizler için araştırdık.

Ev yapımı sütlaç sayesinde güzel bir bayram geçireceksiniz. Ancak klasik sütlaçta kıvam oldukça önemlidir. Herkesin çocukluk yıllarında bir kez olsun bu tarife uygun sütlaç tüketmiştir.

ORİJİNAL SÜTLAÇ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Yarım litre süt

1 su bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı buğday nişastası

2 yemek kaşığı pirinç

Yarım su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı vanilya tozu

YAPILIŞI

Bir tencerenin içine sütü ve suyu koyun.

Kaynadığı esnada buğday nişastası ve pirinçleri ekleyin.

Durmadan karıştırın.

O sırada içerisine şekeri, vanilyayı da ilave edin.

Tahta kaşıkla karıştırın. Birbirine yapışmadan pişmesini sağlar.

Pirinçler piştikten sonra ocağın altını kapatıp hepsini kaselere doldurun.

Kaseleri buzdolabına yerleştirin.

Dilerseniz tarçın ve Hindistan cevizi ile servis yapın.

Afiyet şifa olsun...

Bayram tatlısı için kolları sıvayın! Evde soğuk baklava nasıl yapılır?