AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Bayram süresinde gelenek haline gelen tatlı ikramlarında baklavanın yanı sıra alternatif tatlılarda var. Hem damakları şenlendiren hem de akıllarda kalan bu tarif sayesinde misafirlerinize ikramda bulunabilirsiniz. Orijinal sütlaç tarifini sizler için araştırdık.
Ev yapımı sütlaç sayesinde güzel bir bayram geçireceksiniz. Ancak klasik sütlaçta kıvam oldukça önemlidir. Herkesin çocukluk yıllarında bir kez olsun bu tarife uygun sütlaç tüketmiştir.
MALZEMELER
Yarım litre süt
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı pirinç
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya tozu
YAPILIŞI
Bir tencerenin içine sütü ve suyu koyun.
Kaynadığı esnada buğday nişastası ve pirinçleri ekleyin.
Durmadan karıştırın.
O sırada içerisine şekeri, vanilyayı da ilave edin.
Tahta kaşıkla karıştırın. Birbirine yapışmadan pişmesini sağlar.
Pirinçler piştikten sonra ocağın altını kapatıp hepsini kaselere doldurun.
Kaseleri buzdolabına yerleştirin.
Dilerseniz tarçın ve Hindistan cevizi ile servis yapın.
Afiyet şifa olsun...