Koltuk lekesi en hızlı böyle çıkıyor! Ucuz ve kolay yöntem

Yenilen, içilen şeyler koltuğa döküldüğünde döşemenin üzerine yerleşiyor. Bu da zamanla koltuk lekesine dönüşüyor. Bayram temizliği yapanlara 2 leke çıkarıcı hazırladık.

Bayram temizliği yaparken koltuk lekeleriyle başınız dertteyse size farklı ipuçları hazırladık. Hem eviniz pırıl pırıl olacak hem de koltuklarınız...

KOLTUK LEKESİNE 2 ÇÖZÜM

En iyi koltuk lekesi çıkarıcısı sirke. Hem maliyeti az hem de kullanımı pratik. Bir galon sıcak su ile bir bardak sirkeyi bir kovada birleştirerek çözeltiyi oluşturun ve ardından biraz bulaşık deterjanı ekleyin. Çözeltiyi lekeye uygulayın ve kumaşa sızmasını sağlayın. Alanı ovmak için yumuşak bir fırça kullanın ve lekenin kaybolmasını izleyin. Ardından, sabunu çıkarmak için bölgeye az miktarda ılık su dökün. Kalan nemi silmek için kuru bir mikrofiber havlu kullanın. Camları açın ve kurumasını sağlayın.

BUZ KÜPLERİ

Koltuklarda sakız ya da çikolata lekesi de olabilir. Bu lekelerden kurtulmak için buz küplerini kullanabilirsiniz. Bir buz paketi veya buz küpleri alın ve on dakika boyunca çikolata veya sakız lekesinin üzerine koyun. Donması için biraz zaman verin, sonra çıkacaktır. Herhangi bir kalıntı varsa, kalanını kazımak için bir tereyağı bıçağı kullanın.