Bayram temizliği için 4 doğal ürün

Bayram temizliği telaşı bayrama sayılı günler kala başladı. Bu Ramazan Bayramı'nda virüs nedeniyle misafir gelmese de evlerde çok vakit geçirildiğinden her zamankinden daha fazla temizliğe ihtiyaç duyuluyor. Peki, kolay bayram temizliği nasıl yapılır? Bayram temizliğinde kullanabileceğiniz 4 doğal ürünü bir araya getirdik.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Bayram temizliğine başlayanlar doğal temizlik malzemelerini araştırıyor. Çünkü artık herkes virüs nedeniyle ev temizliğine dikkat ediyor. İşte Bayram temizliği için 4 doğal ürün.

1.SİRKE

Sirkenin fazlası zarar azı ise temizlik için birebir. Uzmanlar, parkeler ve tezgah üstü için kullanmayı önermiyor. Çünkü sirke parkelerin parlaklığını götürüyor. İçerdiği asit nedeniyle tezgaha zarar veriyor. Cam ve fayans yüzeyleri için sirkeyi kullanabilirsiniz. Evdeki kapı kollarını da sirkeli suyla silebilirsiniz.

2. LİMON

Çelikleri parlatan limon kötü kokuların da düşmanıdır. Özellikle mikrodalgayı temizlerken ya da bulaşık makinesinde kalan çatal kaşıkların parlaması için limon kullanabilirsiniz.

3.DOĞAL SABUN

Doğal sabunlar da inatçı lekelerin düşmanı. Parkelerinizi doğal sabunlu suyla silebilirsiniz.

4. KARBONAT

Tam bir temizlik malzemesi olan karbonatı bayram temizliğinde mutlaka deneyin. Parkeleri sileceğiniz suya karbonat atarsanız hem temizler hem de çizikleri azaltır. Fırın için de karbonatlı suyla temizleyebilirsiniz. Karbonatla ıslatılmış bir bez duvar lekelerini de temizler.

EVDE DOĞAL TEMİZLİK SİRKESİ MALZEMELERİ

2 Adet elma kabuğu

2 Adet portakal kabuğu

2 Adet mandalina kabuğu

2 Adet muz kabuğu

5 Litrelik kavanoz

1 Fincan tuz

1 Su bardağı sirke

4 Litre su

EVDE SİRKE YAPIMI

Bütün malzemeleri 5 litrelik kavanoza doldurun. Kapağını kapatın. Üzerine bir bez kapatın. Bir hafta sıcak yerde bekletin. Rengi değişince kullanabilirsiniz. Temizlik yaparken 3 litre suya bir bardak sirke kullanmanız yeterlidir.