Bayram tatlısı için kolları sıvayın! Evde soğuk baklava nasıl yapılır?

Bayram tatlınız bu kez bambaşka bir lezzetle olabilir. Son yılların en trend lezzeti olan soğuk baklavayı bayramda misafirlerinize ikram edin. Tadı damakta kalacak olan bu eşsiz lezzeti evinizde yapabilirsiniz. Peki evde soğuk baklava nasıl yapılır? Yanıtı haberin detayında...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Son yılların en trend tatlısı olan soğuk baklava çeşitleri giderek arttı. Bayramların geleneksel baklavaların yerini alan soğuk baklava, tarifinin en basit halini sizler için araştırdık. Evde yapıp bayramda misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Yapımı zor gibi görünse de aslında normal baklavadan daha kolay bir şekilde yapılıyor. Fındık ve fıstıklarınızı hazırlayın. Mevsim geçişine denk gelen bayramlarınızı soğuk baklava ile şenlendirin.

EVDE SOĞUK BAKLAVA NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Baklavalık yufka

100 gram tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Antep fıstığı

2 su bardağı şeker

Yarım su bardağı su

Yarım su bardağı süt

Yarım yemek kaşığı kakao

Yarım yemek kaşığı pudra şekeri

40 gram rendelenmiş çikolata

YAPILIŞI

Bir tencerenin içine sütü, suyu ve şekeri koyun kaynatın.

6 dakika sonra şerbeti ocaktan alın.

Ardından tereyağını eritin üzerindeki köpüğü peçete yardımıyla alın.

İçine bu kez sıvıyağı ekleyin.

Baklava yufkalarınızı koyacağınız tepsinin boyutuna göre kesin.

Tepsiyi yağlayın.

İlk baklava yufkasını koyup tereyağı ve sıvıyağı karışımını sürün.

15 yaprağı böyle yağlayıp serin.

Ardından arasına kırılmış fındık ve parça çikolataları koyun.

10 tane daha baklava yufkasını yağlayıp üzerine serin.

Kare kare kesin ve 180 derecelik fırına ekleyip.

45 dakika beklettikten sonra fırından alın.

Üzerine kakao ve pudra şekeri karışımını süzgeç yarımıyla dağıtın.

Şerbeti döküp en üzerine ise fıstık tozu serpiştirin.

Afiyet şifa olsun...

Arap mutfağının en gözde vitamin deposu! Lebeniye çorbası nasıl yapılır?