Bayram sofralarına özel: Kahvaltılık kavurma tarifi! Püf noktası zeytinyağı

Bayram sabahlarının vazgeçilmez tadı kavurma, bu kez kahvaltı sofralarında pratik ve hafif bir tarifle karşınızda. Ağızda dağılan kavurmanın sıcacık ekmekle buluştuğu bu tarif, bayram sofralarına özel bir lezzet şölenine çevirecek. Kahvaltılık kavurma tarifinin püf noktası ise zeytinyağı ile marine etmek. Peki kahvaltılık kavurma tarifi nasıl yapılır? Kahvaltılık kavurma tarifinin püf noktaları neler? İşte bayram sofralarına özel kavurma tarifi…

KADİR TEKİN

Kurban Bayramı denince akla ilk gelen lezzetlerden biri olan kavurma, bu tarifle sofralarınıza yepyeni bir soluk getiriyor. Kahvaltılık kavurma tarifi ile güne enerjik ve doyurucu bir başlangıç yapabilir, sevdiklerinizi enfes bir kahvaltıyla karşılayabilirsiniz. Kahvaltılık kavurma tarifinin püf noktası ise zeytinyağı ile marine etmek. Peki kahvaltılık kavurma tarifi nasıl yapılır? Kahvaltılık kavurma tarifinin püf noktaları neler? İşte bayram sofralarına özel kavurma tarifi...

KAHVALTILIK KAVURMANIN PÜF NOKTALARI! EN ÖNEMLİSİ ZEYTİNYAĞI

Etin daha yumuşak olması için bir gece önceden marine edebilirsiniz (zeytinyağı, soğan suyu ve baharatlarla).

Kavurma yaparken tuzu en son ekleyin; erken eklenirse et sertleşebilir.

İç yağ kullanımı, kavurmaya otantik bir lezzet kazandırır.

BAYRAM SOFRALARINA ÖZEL KAHVALTILIK KAVURMA TARİFİ

Malzemeler:

500 gram dana kuşbaşı (tercihen but veya kol kısmından)

2 yemek kaşığı iç yağı veya kuyruk yağı (isteğe göre tereyağı da kullanılabilir)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kekik (isteğe bağlı)

Arzuya göre pul biber veya kırmızı toz biber

KAHVALTILIK KAVURMA NASIL YAPILIR? İŞTE ADIM ADIM TARİF

Et seçimi ve hazırlık: Lezzetli bir kavurma için en önemli adım, doğru et seçimidir. Dana etinin sinirsiz ve yağ oranı dengeli olmasına dikkat edin. Etleri kuşbaşı şeklinde doğrayın ve varsa fazla sinirlerini temizleyin.

Yağı tencerede eritin: Teflon ya da döküm bir tencereye iç yağı veya kuyruk yağı ekleyin. Orta ateşte yağı eritin. Eğer daha hafif bir lezzet tercih ediyorsanız, tereyağı da kullanabilirsiniz.

Etleri kavurun: Yağ eridikten sonra doğranmış etleri tencereye alın. Yüksek ateşte mühürleme yöntemiyle etin dışı renk değiştirene kadar kavurun. Bu işlem, etin suyunu içinde tutmasını sağlar.

Kendi suyunda pişirin: Et suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Gerekirse 1 çay bardağı sıcak su ekleyerek etin daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. Ocağın altını kısın, kapağı kapalı şekilde 30-40 dakika kadar pişirin.

Baharatlarla tatlandırın: Et tamamen piştikten sonra tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kekik veya pul biberi ekleyin. Son bir kez karıştırıp 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocağı kapatın.

Servis önerisi: Kahvaltılık kavurmayı sıcak sıcak, taze köy ekmeği veya bazlama ile servis edebilirsiniz. Yanında domates, salatalık, yeşil zeytin ve tulum peyniri ile mükemmel bir tabak hazırlayabilirsiniz.