Hamur ve iç harcı ayrı ayrı yapılan patlıcanlı gözleme çok lezzetli oluyor. Hamur yarım saat bekletilmeli. Peki patlıcanlı gözleme nasıl yapılır?
PATLICANLI GÖZLEME TARİFİ
Hamuru için gerekli olan malzemeler
4 su bardağı un (ben bir su bardağını kepekli un kullandım siz isterseniz normal unda kullanabilirsiniz.
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun çok yumuşak bir hamur olmayacak.
En az yarım saat bekletin. 8 adet bezelere ayırın.
İç harcı için:
3 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
3 adet domates
3 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı pul biber (ben acılı yaptım isterseniz biberi azalta bilirsiniz)
YAPILIŞI
Patlıcanları alacalı soyun küçük küçük doğrayıp tuzlu suda bekletin.
Daha sonra yıkayın.
Tavanın içine yağı koyup ilk önce sağananları kavurun üzerine küçük küçük doğradıgınız kapya ve yeşil biberleri ilave edin kavurmaya devam edin.
Daha sonra patlıcan,domates, biber ve tuzu ekleyip kapağını kapatın. Domatesler suyunu bırakınca kapağını açıp suyunu çektirin( çok öldürmeyin patlıcanları)
Soğumaya bırakın.
Üzerine sürmek için 1 yemek kaşığı tereyağı 1,5 tatlı kaşığı biber salçası bir tutam maydonoz.
Ben kepekli un ile açtım siz normal unda kullanabilirsiniz.
Bezemizden bir tane oklava yardımı ile açalım patlıcanlı harçtan koyun elinizi ıslatın uç kısımlarına değdirin ve kapatın.
Sacı ters çevirin önlü arkalı pişirin.
Piştikten sonra yağını sürün.
Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.