Bayram kahvaltısına çıtır çıtır tava böreği tarifi! Çıtırlık için hamura 1 çay kaşığı ekleyin

Ramazan Bayramının 2.Gününde bayram kahvaltısına hazırlık yapanlar için tavada su böreği tarifi hazırladık. Kahvaltıya çıtır çıtır bir börek yapmak istiyorsanız böreğin içerisine çok az sirke ekleyebilirsiniz. İşte beyaz peynirin mükemmel uyumuyla kahvaltıya tavada su böreği tarifi ve malzemeleri...

Tavada su böreği bayram kahvaltılarının vazgeçilmezi. Ramazan Bayramının 2. Gününde de bayram kahvaltısı hazırlayanlar çıtır börek tarifini araştırıyor. Çünkü kahvaltıda sıcak bir hamur işi sevilerek tüketiliyor. Özellikle çay yanına en sevilen hamur işlerinden biri olan tavada su böreği pratik olmasıyla da güzel bir seçenek. İşte ailenizi mutlu edecek çıtır çıtır tavada su böreği tarifi ve malzemeleri...

TAVADA SU BÖREĞİ MALZEMELER

Hamur için; (İsteyenler hazır yufka da kullanabilir)

4 yumurta(varsa köy yumurtası)

Yarım çay bardağı su

Yeteri kadar un

Tuz

Ara katlara sürmek için eritilmiş tereyağı

Çıtır börek içine malzemeler

Yarım demet maydanoz

Tel peynir

Beyaz peynir

ÇITIR SU BÖREĞİ TARİFİ

Tavada su böreği olur mu demeyin nefis hem de çıtır çıtır oluyor. Önce böreğin hamurunu yoğurun.

Bir leğende yumurta, su ve tuzu çırpın. Ardında yavaş yavaş un ekleyin ve yoğurun. Hamur yumuşak olana kadar yoğurun. İyi bir börek için yoğurma önemli. Yarım saat hamuru dinlendirin.

Hamur dinlenirken içini hazırlayın. Peynirleri güzelce karıştırın. Maydanozları doğrayın ve karıştırın.

Dinlenen hamuru 9 bezeye ayıralım. Biraz büyük tava kullanırsanız daha güzel olur.

Hamurları tavaya uygun büyüklükte açın. Ama köşeleri tavanın içine katlayacağız. Biraz büyük olabilir.

Üzerlerine kurumamaları için nemli bir bez örtün. Bu sırada büyük bir tencereye su ve tuz koyun kaynatın. Çok az da limon sıkın.

Ayrı bir kapta da soğuk su hazır olsun. Açılmış yufkalardan 1 tane alıp kaynayan suya atın. Ters düz edip yufkayı soğuk suya alın.

Soğuk sudan çıkarırken hamura zarar vermeden elimizle suyunu süzün.

Bol yağlanmış tavaya büzüştürerek serin. Aynı işlemi tüm yufkalarımıza uygulayın.

Tavaya koyduğunuz 2. yufkaya eritilmiş tereyağı sürün ve her 2 yufkada bir tereyağı ve her 3 yufkada bir peynirli karışımdan koyun.

Tüm yufkalar bitince tavayı ocağın orta boy gözüne koyun kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Tava kapağı ile altı kızarınca alt üst çevirin. Kapağını kapatmadan pişirin. O şekilde daha çıtır çıtır oluyor. Çıtır böreğiniz hazır. Afiyet olsun...