Kokusu girişten duyulan simit poğaça sucuk ve kaşarla lezzetleniyor. Bir kez tadanın dahi tarifini soracağı bu kahvaltılığın detaylarını derledik...
SUCUKLU KAŞARLI SİMİT POĞAÇA TARİFİ
125 gram tereyağı
130 ml süt
100 ml ılık su
70 ml sıvı yağ
1 adet büyük boy yumurta
30 gram toz şeker
15 gram tuz
10 gram kuru maya
580-600 gram un
40 gram pekmez
40 ml su
150 gram susam
İç Harcı için:
100 gram sucuk
100 gram burger peyniri
100 gram kaşar peyniri
NASIL YAPILIR?
Hamuru için: Ilıtılmış tereyağı, ılık süt, ılık su, sıvı yağ ve yumurtayı geniş bir karıştırma kabında karıştırın. Toz şeker, tuz ve kuru mayayı ekleyip karıştırın.
Unu 4 kerede sıvı karışıma katarak karıştırın ve yoğurun. Üzerini streçleyip kabarana kadar bekletin.
Pekmez ve suyu bir kasede karıştırın. Susamı tavada biraz kavurup çukur tabağa aktarın.
Fırını 180°C ısıtın.
İç Harcı için: Sucuğu dilimleyin, burger peyniri ve kaşar peynirini rendeleyin.
Dinlenen hamuru eşit boyutlarda bezelere ayırın.
Elinizle uzunlamasına açıp içine peynir karışımından bir kaşık ve sucuk ekleyip kapatın.
Kenarlarını sivrileştirin.
Önce pekmezli suya sonra hafif kavrulmuş susama batırıp tepsiye dizin.
Yaklaşık 20-25 dakika önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.