Bayram bitti, sıra temizlikte! Koltuk lekesi en kolay böyle çıkıyor

Yoğun geçen bayramın ardından evde temizlik ilan edenlerden misiniz? Öyleyseniz işe koltuk lekelerinden başlayabilirsiniz. Koltuk lekesini saatlerde silseniz de çıkmayabilir. Bunun için birkaç püf noktayı denemeniz gerek. Koltuk lekesine kullanabileceğiniz birkaç malzeme bulunuyor. İşte alternatifler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Bayramda ikramların ardında kalan hatıralardan biri de koltuktaki lekeler. Bu yüzden birçok insan bayramın ardından temizlik günü ilan eder. Peki, koltuk lekesi nasıl çıkar?

Koltuk lekesini bulaşık makinesi tabletiyle çıkaran da var, sabun kullanan da... Fakat bu yöntemler koyu renkli koltukları soldurabilir. Bu yüzden olabildiğinde dikkat etmek gerekiyor. Koltuk lekesini çıkaran yöntemleri sizler için derledik.

KOLTUK LEKESİNE SİRKELİ YÖNTEM

En iyi koltuk lekesi çıkarıcısı sirke. Hem maliyeti az hem de kullanımı pratik. Bir galon sıcak su ile bir bardak sirkeyi bir kovada birleştirerek çözeltiyi oluşturun ve ardından biraz bulaşık deterjanı ekleyin. Çözeltiyi lekeye uygulayın ve kumaşa sızmasını sağlayın. Alanı ovmak için yumuşak bir fırça kullanın ve lekenin kaybolmasını izleyin. Ardından, sabunu çıkarmak için bölgeye az miktarda ılık su dökün. Kalan nemi silmek için kuru bir mikrofiber havlu kullanın. Camları açın ve kurumasını sağlayın.

BUZ KÜPLERİ

Koltuklarda sakız ya da çikolata lekesi de olabilir. Bu lekelerden kurtulmak için buz küplerini kullanabilirsiniz. Bir buz paketi veya buz küpleri alın ve on dakika boyunca çikolata veya sakız lekesinin üzerine koyun. Donması için biraz zaman verin, sonra çıkacaktır. Herhangi bir kalıntı varsa, kalanını kazımak için bir tereyağı bıçağı kullanın.