Bayram baklavasına rakip çöl gülü tatlısı! Hamur zar gibi ince açılmalı, şerbet soğutulmalı

Çöl gülü tatlısı lezzetiyle baklavaya rakip oluyor. Çöl gülü şekli ve tadı oldukça özel bir tarif. Peki çöl gülü tatlısı nasıl yapılır?

Çöl gülü tatlısı hamuru mutlakal dinlendirilmeli. Bu tatlı şerbetle servis ediliyor. Azar azar un eklenen çöl gülü tatlısı nasıl yapılır?

ÇÖL GÜLÜ TATLISI TARİFİ

Malzemeler

2 adet yumurta

Yarım su bardağı su

2 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı tereyağı oda sıcaklığında

Yarım çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kabartma tozu

3 su bardağı un

Şerbeti için;

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı su

ÇÖL GÜLÜ TATLISI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle tatlının şerbetini hazırlamak için tencereye şeker ve suyu alıp kaynatınız.

Kaynayan karışıma 5 dakika daha kaynattıktan sonra soğuması için bir kenara alınız.

Tatlının hamuru için tüm sıvı malzemeleri yoğurma kabının içerisine aldıktan sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayınız.

Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra 10 dakika kadar dinlendiriniz.

Dinlenen hamuru incecik olacak şekilde açınız.

Bir aparat yardımıyla kestiğiniz tatlının her kestiğimiz parçaya önce un ardından su sürüp arasına ardından diğer bezeyi koyup tekrar un yayıp arasına su ve tekrar beze koyup son bezeyi unlamadan çubukla ıslattığımız kısma bastıralım. (4 kat olacak)

Bütün bezeleri bu şekilde hazırladıktan sonra bol yağda kızartınız.

Daha sonra soğuyan şerbetin içerisinde bir dakika kadar bekleterek servis edebilirsiniz.