AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti olan taze hurmadan yapılan en lezzetli tariflerin başında ıslak kek tarifi gelir. İçeriğinde protein ve doğal lif barındıran hurmadan yapılan ıslak kek, tarifi iftar sonrası çayın yanına çok yakışır.
Doğal şeker alacağınız hurmalı ıslak kek tarifi sayesinde kan şekeriniz artmadan dengeli bir Ramazan ayı geçirmiş olursunuz. Hurmalı ıslak kekte mutlaka taze hurma kullanmalısınız.
200 gram hurma
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
1 adet yumurta
1 su bardağı un
Bir adet portakalın kabukları
Sos için
2 yemek kaşığı kakao
Bir yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı krema
Yarım su bardağı toz şeker
YAPILIŞI
Hurmaları sıcak suda bekletin. İnce kabuklarını ve çekirdeklerini çıkarın. Akabinde hurmaları ezin.
Üzerine oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını koyun karıştırın. Sıvı yağı, toz şekeri, unu ve rendelenmiş portakal kabuklarını ekleyip yoğurmaya devam edin.
Ardından içine kabartma tozu, yumurtayı ekleyin. iyice karıştırdıktan sonra bir kez mikserden geçirin.
Bir kasenin içinde toz şeker, kremayı, tereyağını ve kakaoyu karıştırın. Kek kalıbına hazırladığınız hamur karışımını koyup 200 derece ısıtılmış fırına koyun.
Piştikten sonra dilimlere ayırıp üzerine sosunu dökün.
Afiyet şifa olsun...