Bayıltan ayıltan tatlı! Hurmalı ıslak kek nasıl yapılır?

İçeriğinde yüksek miktarda doğal şeker barındıran hurmadan yapılan en eşsiz tarifi sizler için derledik. Bayıltan ayıltan bir tada sahip olan hurmalı ıslak kek tarifi iftar sonrası çayınıza eşlik edecek. Peki hurmalı ıslak kek nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti olan taze hurmadan yapılan en lezzetli tariflerin başında ıslak kek tarifi gelir. İçeriğinde protein ve doğal lif barındıran hurmadan yapılan ıslak kek, tarifi iftar sonrası çayın yanına çok yakışır.

Doğal şeker alacağınız hurmalı ıslak kek tarifi sayesinde kan şekeriniz artmadan dengeli bir Ramazan ayı geçirmiş olursunuz. Hurmalı ıslak kekte mutlaka taze hurma kullanmalısınız.

HURMALI ISLAK KEK NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

200 gram hurma

1 su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı şeker

1 adet yumurta

1 su bardağı un

Bir adet portakalın kabukları

Sos için

2 yemek kaşığı kakao

Bir yemek kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı krema

Yarım su bardağı toz şeker

YAPILIŞI

Hurmaları sıcak suda bekletin. İnce kabuklarını ve çekirdeklerini çıkarın. Akabinde hurmaları ezin.

Üzerine oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını koyun karıştırın. Sıvı yağı, toz şekeri, unu ve rendelenmiş portakal kabuklarını ekleyip yoğurmaya devam edin.

Ardından içine kabartma tozu, yumurtayı ekleyin. iyice karıştırdıktan sonra bir kez mikserden geçirin.

Bir kasenin içinde toz şeker, kremayı, tereyağını ve kakaoyu karıştırın. Kek kalıbına hazırladığınız hamur karışımını koyup 200 derece ısıtılmış fırına koyun.

Piştikten sonra dilimlere ayırıp üzerine sosunu dökün.

Afiyet şifa olsun...

Peygamber Efendimiz (sav)'in en sevdiği tatlı! Kan şekeri dengeleyen Sahine nasıl yapılır?