Bayatlamayan poğaça tarifi! Poğaça nasıl yapılır?

Özellikle pikniklerde çok tercih edilen poğaça, sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Dereotlusundan zeytinlisine kadar farklı çeşitleri olan poğaçanın yapılışı oldukça basit. İşte piknik sepetinize bereket katacak bayatlamayan poğaça tarifi ve malzemeleri...

Poğaça tarifleri piknik sezonunun başlamasıyla araştırılmaya başlandı. 7'den 70'e hemen hemen herkesin mutlaka sevdiği bir poğaça çeşidi bulunuyor. Kahvaltılarda veya ikindi çaylarında size eşlik eden yumuşacık ve kabaran poğaça tarifini sizler için hazırladık. Bayatlamayan, mayalı poğaçayı peynir, patates gibi arzu ettiğiniz iç harçlarıyla da hazırlayabilirsiniz. İşte poğaçanın püf noktası ve malzemeleri...

BAYATLAMAYAN POĞAÇA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağıılık süt

1 su bardağı ılık su

1 su bardağısıvı yağ

1 paket kuru maya

4 yemek kaşığıtoz şeker

2 tepeleme çay kaşığı tuz

7 su bardağıun(aldığı kadar)

1 adetyumurta

Üzeri için:1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığısusam

BAYATLAMAYAN POĞAÇA TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Hazırladığınız poğaçaların büyüklüklerine göre adet sayısı değişiklik gösterebilir.Hamuru mayalandırma sürelerine dikkat edin, ılık olması gereken malzemeler dışında kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Unu eledikten sonra yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurma işlemini sürdürün. Kullandığınız un oranı yarım su bardağı kadar artış gösterebilir.

BAYATLAMAYAN POĞAÇA TARİFİ NASIL YAPILIR?

1 su bardağı ılık su ve 1 su bardağı ılık sütü geniş bir karıştırma kabına alın. 1 paket kuru maya ve 4 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için 5 dakika kadar bekletin.

Maya tamamen eridikten sonra 1 su bardağı sıvı yağ , 1 adet yumurta ve 2 çay kaşığı tuzu ekleyin.

Unu azar azar ekleyip hamuru toparlanana kadar yoğurmaya başlayın.

Yumuşak ve yapışmayacak bir kıvamda bir hamur elde ettiğiniz zaman üzerini streç film ve nemli bir bezle kapatıp 40-45 dakika kadar oda ısısında mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.

Tepsiye aralıklı olarak dizdiğiniz mayalı hamurların üzerine yumurta sarısı sürün.

Son mayalandırma işlemi için 10-15 dakika kadar poğaçaları tepside bekletin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Puf puf kabarmış mayalı poğaçalar hazır, afiyet olsun!

BAYATLAMAYAN POĞAÇA TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Bayatlamayan, mayalı poğaçayı peynir, patates gibi arzu ettiğiniz iç harçlarıyla da hazırlayabilirsiniz.